política

La reforma de la llei de turisme inclou una nova categoria: hotels de salut

L'esborrany de la reforma recull que les construccions que acullin instal·lacions sostenibles no computaran urbanísticament


La reforma de la llei de turisme que impulsa el Govern pretén crear una nova categoria, la d’hotels de salut. L’esborrany del document, al que ha tengut accés IB3 Notícies, inclou aquesta nova fórmula que s’uneix a les ja tradicionals com els hotels, apartaments, o els establiments rurals.

Per poder assolir aquesta condició, els establiments, que hauran de tenir una categoria mínima de quatre o cinc estrelles, hauran d’oferir instal·lacions específiques per a oferir tractaments sanitaris. Podran, de fet, dedicar fins al 50% del total de l’edificació a aquesta activitat.

Un altre dels aspectes destacats de la normativa que hores d’ara encara enllesteix la Conselleria de Turisme té a veure amb l’edificabilitat de les parcel·les. Per tal de fomentar la implantació de mesures ambientals als hotels i apartaments, totes les construccions que acullin instal·lacions sostenibles no computaran urbanísticament. Es podrà edificar sense límit de volum ni alçada mentre es dediquin a plaques solars, aprofitament d’aigües, i tot tipus de mesures similars.

La reforma de la llei turística ha estat presentada aquesta setmana per la presidenta del Govern a Madrid, i encara no ha iniciat la seva tramitació parlamentària. Inclou tot un seguit de propostes per a que les empreses hoteleres redueixin el seu impacte sobre el medi ambient a través d’un pla de circularitat.

Què té en compte el Pla de Circularitat?

◾ El Pla de Circularitat tindrà una vigència màxima de cinc anys, per la qual cosa s’haurà de renovar periòdicament pels mateixos períodes.

◾ Cada any es durà a terme una avaluació de l’evolució de la gestió de recursos i del tractament dels residus dels establiments turístics. S’haurà d’informar així del volum de residus anual, expressat en quilògrams.

◾ En cas d’haver-se dut a terme obres de reforma, ampliació o demolició, s’haurà d’informar del percentatge de materials reciclats de les edificacions que conformen l’allotjament turístic, el reciclatge de residus d’obres i demolicions dutes a terme en l’últim exercici i el percentatge respecte del total, dels residus de construccions i demolicions generats durant l’últim exercici.

◾ També es demanarà una certificació energètica mitjana de l’edifici o conjunt d’edificis que conformin l’allotjament turístic i una certificació energètica mitjana del sistema de climatització.

◾ S’haurà d’informar del consum anual d’energia i d’aigua, tant per unitat d’allotjament disponible com per unitat d’allotjament ocupada.

◾ S’exigirà una política ambiental de compres documentada.

◾ Es demanarà als establiments l’existència de dispositius per a l’ús eficient d’aigua i energia i la instal·lació de termostats a totes les habitacions.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

MÉS per Mallorca comença a preparar la campanya electoral amb l’objectiu de liderar les institucions

Aquest divendres, els candidats ecosobiranistes al Govern, al Consell i a l'Ajuntament de Palma han presentat la campanya "Assumim els...

Defensa vendrà Son Busquets per garantir 830 habitatges públics

L'Estat preveu materialitzar el traspàs abans de final d'any

El Pacte vol reeditar el govern de coalició la legislatura que ve

La presidenta i els consellers han fet balanç el dia que es compleixen tres anys de les darreres eleccions autonòmiques

Gómez nega que es tanquin llits als hospitals per falta d’infermeres

La consellera de Salut assegura que els mesos d'estiu s'adapten en funció de les necessitats