societat

La nova planta de Milà permet reutilitzar el 70% dels residus que es generen a Menorca

Comencen a funcionar les noves instal·lacions pressupostades en 8 milions d'euros


Comença a funcionar la nova planta de triatges de Milà, a Menorca. Aquesta instal·lació capdavantera, juntament amb la millora del compostatge, permetrà donar un nou ús al 70 per cent dels residus domèstics que es generen a l’illa. Una passa important ja que fins ara només es reutilitzava el 30 per cent del que arribava a l’abocador. La inversió total és de 8 milions d’euros.

Menorca genera cada any prop de 60 mil tones de residus domèstics, i es preveu que l’any 2025 aquesta xifra s’incrementi fins a les 62 mil tones. Però la planta de Milà disposa ja d’unes noves instal·lacions que permetran treure més profit d’aquests residus. La planta, que el Consell no podrà mostrar fins al gener, millorarà la recollida amb origen i podrà processar fins a 35 tones de material cada hora.

Encara hi manca enllestir també les obres de millora i ampliació de la zona de compostatge, que està previst que estiguin acabades d’aquí a mig any. Permetrà poder començar la recollida de residus porta a porta, que es preveu iniciar al segon semestre de l’any que ve a Maó i es Castell. També ha entrat ja en funcionament la nova depuradora, que evitarà l’abocament d’aigües brutes a la xarxa de clavegueram. S’hi ha invertit mig milió d’euros.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Salut garanteix que la manca de vacunes a Menorca no impedirà posar la segona dosi als geriàtrics

L'inici de la dispensació de la segona dosi als geriàtrics coincideix amb un nou màxim de casos diaris, 53

Traslladen amb èxit un pacient menorquí connectat a un sistema de respiració artificial

Un equip d'especialistes de l'hospital Vall d'Hebrón assistí l'evacuació des de Maó a Son Espases

Una forta explosió esfondra part d’un edifici en el centre de Madrid

L'explosió ha pogut escoltar-se a kilòmetres i ha afectat completament la façana d'una finca situada molt a prop de la...

La borrasca Gloria, un any després

La reparació del Passeig de Cala Gat, a Cala Rajada va costar 2,9 milions d'euros, d'un total de 10 milions que s'invertiren en la reconstrucció d'infraestructures públiques