El Col·legi Oficial de Psicòlegs de les Illes Balears destaca els beneficis mentals que atorgarà, especialment, a les persones que tenien un contracte temporal
/EUROPA PRESS
14Un dels principals objectius de la nova reforma laboral, que ha entrat en vigor aquest mes de febrer, és la reducció de la temporalitat en els contractes. Segons els psicòlegs, això permetrà als treballadors una major estabilitat, que es traduirà en un major desenvolupament més enllà de la seva feina. “La feina ens dona la possibilitat de cobrir les nostres necessitats de viure i alimentació, i saber que això pot estar cobert ens dona la possibilitat de pensar en una millora, de pensar en un creixement personal i no anar només a cobrir aquelles coses més essencials”, explica la vocal de Psicologia del Treball i de les Organitzacions del Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears (COPIB), Lourdes Barros.
De fet, la temporalitat laboral ha estat una de les principals demandes als serveis de salut mental. I és que, com bé comenta el coordinador autonòmic de Salut Mental de les Illes Balears, Oriol Lafau, “el fet que les persones no sàpiguen si demà tendran un contracte de feina o si tendran diners per comprar menjar ha estat una de les principals demandes perquè això genera molta angoixa i tristesa”.
Una reforma que no només pot ser beneficiosa per als treballadors, sinó també per a les empreses. Especialment amb la figura del fix discontinu, un contracte que la reforma enforteix.
Amb xifres del 2019, previs al daltabaix ocasionat a l’ocupació causat per la pandèmia, Espanya tenia un 26% de taxa de temporalitat. El país de la Unió Europea amb la taxa més alta.