societat

La nova tarifa de la llum, un nou maldecap per a les persones amb vulnerabilitat econòmica

L'any passat la Creu Roja va ajudar unes 390 persones amb dificultats per pagar els subministraments bàsics a les Balears 

La+nova+tarifa+de+la+llum%2C+un+nou+maldecap+per+a+les+persones+amb+vulnerabilitat+econ%C3%B2mica

La nova tarifa elèctrica per hores pot suposar un maldecap afegit per a les persones amb vulnerabilitat econòmica. Segons la Creu Roja, poden tenir dificultats extraordinàries per organitzar l’ús d’electrodomèstics. En canvi, qui instal·li plaques solars podrà estalviar molt més. Però aquesta inversió no està a l’abast de tothom.

Les noves tarifes de la llum afecten totes les companyies comercialitzadores. Som Energia, cooperativa de fonts renovables, celebra que l’usuari que se’n veurà més beneficiat serà aquell que tengui plaques solars a casa.

Però lamenten que hi ha massa entrebancs burocràtics i demanen més ajudes: la instal·lació requereix una bona inversió. Pel que fa al dia a dia de l’usuari, la part fixa de la factura tendrà un pes inferior. Per tant, els canvis d’hàbits de consum, ara, es noten més.

La Creu Roja l’any passat va ajudar a les Illes unes 390 persones amb dificultats per pagar els subministraments bàsics. És prest per calcular l’impacte del nou sistema tarifari.

A més d’ajudar a pagar factures, la Creu Roja assessora sobre com rebaixar-les. Ara atenen per pobresa energètica el doble d’usuaris que abans de la pandèmia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Cinc anys de la llei de fosses

En aquest període, s'han excavat 17 fosses, s'han exhumat 161 cossos i identificat a 30 persones

Menorca importa un model aragonès per donar un ús temporal a solars i edificis buits

El Consell trasllada la proposta a tots els ajuntaments de l'illa

Doctor José Reyes: “El càncer de pell és un dels més freqüents a Balears”

El vicepresident de l'Associació Espanyola contra el Càncer ha explicat que a les illes es detecten 125 casos de melanoma...

Es compleixen 4 mesos del darrer contagi a una residència de gent gran de les Balears

La gent gran va ser el grup prioritari de la campanya de vacunació