economia

Augmenta la morositat a les comunitats de veïns

Els administradors de finques avisen que aquests impagaments estan retardant obres de millora als edificis


La crisi sanitària dispara la morositat en les comunitats de veïnats. Un fet que ja origina un augment de demandes als jutjats. Missers i administradors de finques coincideixen que el procés judicial per reclamar quotes i rebuts impagats es fa molt llarg i genera inseguretat als demandants. Les sentències poden arribar en dos anys però, si hi ha execució judicial amb subhasta de béns, el procés es pot allargar més de 7 anys.

Actualment, es calcula que entre el 10 i el 15 per cent dels propietaris de comunitats de veïnats són morosos. Una xifra que augmenta si en la comunitat són pocs veïnats. Però no tots els morosos són demandats als tribunals pels costos i la llarga espera que suposa.

En els darrers mesos també s’ha notat un increment d’intimidacions i amenaces cap als morosos.

Tenir morosos en una comunitat de veïnats implica també falta de llibertat a l’hora de mantenir els elements comuns. Les dificultats econòmiques actuals de les famílies fa que no s’executin algunes millores a les finques. Un fet que pot resultar perillós per a les estructures.

Els professionals de les propietats horitzontals reclamen a les administracions que es faci una normativa que permeti fer juntes telemàtiques per facilitar la tasca als administradors de finques.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El preu de les assegurançes puja un 2%

Queden exemptes de l'augment de les primes les de salut i les de vida

Els comerços poden obrir el diumenge de mercat a Felanitx

És el dia on habitualment es registren més vendes

Desconcert entre els restauradors a Menorca davant el tancament de les terrasses a les 18 hores

A Maó molts bars oberts han optat per no tancar a l'hora prevista

Viatges Magon, empresa capdavantera a Menorca, tanca 6 de les 9 oficines

Des d'AVIBA diuen que si Menorca pot demostrar al més aviat possible que és una destinació segura, els turoperadors tornaran a volar