societat

La pandèmia, una bona oportunitat per repensar el model de mobilitat

Ciutats com Melbourne, París o Barcelona han transformat vies de cotxes en carrils bici o han eixemplat les voreres per facilitar el distanciament

La+pand%C3%A8mia%2C+una+bona+oportunitat+per+repensar+el+model+de+mobilitat

El coronavirus ha evidenciat la manca d’espai públic per a vianants. Per evitar les aglomeracions, ciutats com Melbourne, París, Barcelona o Nova York han transformat vies de cotxes en carrils bici o han eixamplat les voreres per facilitar el distanciament social. Els experts consideren que la pandèmia és una bona oportunitat per reduir la presència de cotxes al carrer i repensar el model de mobilitat.

L’espai públic és fonamental per mantenir el distanciament físic i evitar el risc de contagi. Però el disseny i la fisonomia de les ciutats no sempre ens ho posen fàcil. És el cas, per exemple, de Palma. L’arquitecta urbanista i membre de l’associació Palma XXI, Maria Gómez, explica que fins el 80% de l’espai públic de Ciutat l’ocupen vehicles privats. “No tenim espai: les voreres de la major part dels carrers de l’Eixample fan entre 80 i 90 centímetres, això fa que ens anem esquivant entre persones”, apunta.

Gómez considera que el tancament de 14 quilòmetres de carrer al trànsit de cotxes a Palma és un bon principi però no és suficient. En aquest sentit, detalla que la iniciativa es concentra als barris del centre de la ciutat i afegeix que seria convenient que tots els barris tinguessin espai suficient per poder garantir la distància física de 2 metres.

I és que la pandèmia també planteja reptes per a la ciutat. Segons Gómez, la crisi del coronavirus ha posat en dubte els esquemes dels habitatges, especialment pel que fa a la seva superfície mínima i a la distribució de balcons o d’espais intermedis entre interior i exterior. La pandèmia, continua Gómez, també posa en crisi el propi espai públic. “Necessitem més espai públic i més divers: més espai per a la bicicleta, més espai per als vianants, més espai públic d’oci i de lleure”, assegura. L’arquitecta també considera que la pandèmia ha posat en dubte el model de mobilitat. “Des del moment en que necessitem més espai per a caminar, el cotxe ha de fer una passa enrera”, expressa.

I a tot això, hi ha un concepte clau: resiliència urbana, és a dir, la capcitat de prevenir o minimitzar l’impacte de riscos a les ciutats. Es basa, continua Gómez, en una gestió de la ciutat basada en la gestió de crisis (climàtica, sanitària) i cerca la congruència entre les diferents accions per caminar cap a un model conjunt, un treball transversal entre les diferents àrees de l’administració. I per això, diu, necessitam lideratges comuns.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Més de 500 locals abaixaran les persianes a Menorca a finals de 2021

Les immobiliàries confien que l'interès de súbdits italians per establir-se a l'illa i obrir nous negocis pot ajudar a renovar...

Salvem Portocolom demana que el moll es restauri respectant els elements patrimonials

Ports de les Balears s'ha reunit aquest dimecres amb la plataforma per parlar de la reforma del Passeig

La troballa d’un aljub i unes murades púniques aturen part de les obres del Parador d’Eivissa

Aquestes troballes han obligat a modificar el projecte original

Queda prohibida per motius sanitaris la manifestació convocada per Resistencia Balear

Tot i que la Delegació del Govern central no l'ha autoritzada, els promotors mantenen la convocatòria