societat

La pandèmia, una bona oportunitat per repensar el model de mobilitat

Ciutats com Melbourne, París o Barcelona han transformat vies de cotxes en carrils bici o han eixemplat les voreres per facilitar el distanciament

La+pand%C3%A8mia%2C+una+bona+oportunitat+per+repensar+el+model+de+mobilitat

El coronavirus ha evidenciat la manca d’espai públic per a vianants. Per evitar les aglomeracions, ciutats com Melbourne, París, Barcelona o Nova York han transformat vies de cotxes en carrils bici o han eixamplat les voreres per facilitar el distanciament social. Els experts consideren que la pandèmia és una bona oportunitat per reduir la presència de cotxes al carrer i repensar el model de mobilitat.

L’espai públic és fonamental per mantenir el distanciament físic i evitar el risc de contagi. Però el disseny i la fisonomia de les ciutats no sempre ens ho posen fàcil. És el cas, per exemple, de Palma. L’arquitecta urbanista i membre de l’associació Palma XXI, Maria Gómez, explica que fins el 80% de l’espai públic de Ciutat l’ocupen vehicles privats. “No tenim espai: les voreres de la major part dels carrers de l’Eixample fan entre 80 i 90 centímetres, això fa que ens anem esquivant entre persones”, apunta.

Gómez considera que el tancament de 14 quilòmetres de carrer al trànsit de cotxes a Palma és un bon principi però no és suficient. En aquest sentit, detalla que la iniciativa es concentra als barris del centre de la ciutat i afegeix que seria convenient que tots els barris tinguessin espai suficient per poder garantir la distància física de 2 metres.

I és que la pandèmia també planteja reptes per a la ciutat. Segons Gómez, la crisi del coronavirus ha posat en dubte els esquemes dels habitatges, especialment pel que fa a la seva superfície mínima i a la distribució de balcons o d’espais intermedis entre interior i exterior. La pandèmia, continua Gómez, també posa en crisi el propi espai públic. “Necessitem més espai públic i més divers: més espai per a la bicicleta, més espai per als vianants, més espai públic d’oci i de lleure”, assegura. L’arquitecta també considera que la pandèmia ha posat en dubte el model de mobilitat. “Des del moment en que necessitem més espai per a caminar, el cotxe ha de fer una passa enrera”, expressa.

I a tot això, hi ha un concepte clau: resiliència urbana, és a dir, la capcitat de prevenir o minimitzar l’impacte de riscos a les ciutats. Es basa, continua Gómez, en una gestió de la ciutat basada en la gestió de crisis (climàtica, sanitària) i cerca la congruència entre les diferents accions per caminar cap a un model conjunt, un treball transversal entre les diferents àrees de l’administració. I per això, diu, necessitam lideratges comuns.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Practiquen les autòpsies als cossos de la parella morta a Esporles

El cos de la dona, de 60 anys, va ser trobat al dormitori; mentre que el de l'home, de 46,...

15.000 proves PCR a les Pitiüses des de l’inici de la pandèmia

Des d'aquest dilluns Can Misses realitza de forma autònoma les proves PCR i ja no cal que les enviï a Son Espases

Nedgia denuncia que el retard en la gasificació de Menorca frena la reactivació econòmica

Fonts consultades per IB3 Notícies sostenen que el projecte per dur gas natural a Menorca avança més lent del que...

Augmenten a 12 els detinguts en un operatiu antidroga a Palma

De moment, s'han realitzat 15 escorcolls i s'han confiscat prop de 500 plantes de marihuana. També s'han desmantellat cinc punts de venda de droga a Son Banya, Son Ferriol i...