Vanesa Marquès, guanyadora de la grossa de Nadal l’any passat: “Soc una rica amb mentalitat de pobre”
Com ha canviat la vida de la guanyadora de la Grossa de Nadal de Ciutadella, un any després?
Les més afectades per la bretxa de gènere en l'àmbit laboral varen ser el 2023 les que tenen entre 35 i 44 anys
Les dones d’entre 35 i 44 anys són les que tenen menys opcions d’inserció i qualitat laboral. Així ho reflecteix el darrer estudi de desigualtats i bretxes de gènere de Comissions Obreres. La secretària de Polítiques Públiques i Salut Laboral de CCOO, Eva Cerdeiriña, assegura que la maternitat “penalitza i perjudica la carrera professional de les dones”.
Si bé el 2023 va millorar la taxa d’ocupació femenina a les Balears i se situà en un 53%, la bretxa se situa encara en 7,8 punts. Preocupa també la taxa de parcialitat. Més d’un 23% de les dones en actiu tenien l’any passat aquesta modalitat de contracte. La secretària d’Ocupació i Polítiques Socials de CCOO, Maria Àngels Aguiló, explica que la majoria dels contractes parcials són “no desitjats” i, a més, “repercuteixen en el salari”.
Uns salaris que, diu el sindicat, haurien de pujar un 15% per equiparar-se al dels homes. També fan falta, asseguren, més plans d’igualtat a les empreses, per millorar les condicions actuals de les dones en el seu lloc de feina. El sindicat afirma que el gènere femení encara pateix dificultats per promocionar, no té accés a uns “complements masculinitzats” i no es valoren els seus coneixements, ni els seus estudis.
Del 2023, en surten, a més, dades positives. La contractació indefinida de les dones puja, diuen, gràcies a la reforma laboral.
Com ha canviat la vida de la guanyadora de la Grossa de Nadal de Ciutadella, un any després?
Diumenge vespre es van assolir ratxes de vent de més de 140 km/h a punts de la Tramuntana
La Guàrdia Civil investiga tres conductors de vehicles d'alta gamma com a presumptes autors d'un delicte contra la seguretat viària
IB3 Televisió retransmetrà en directe la missa de Matines, presidida pel bisbe de Mallorca