societat

La pèrdua de l’olfacte i gust després de la Covid-19 dura fins a 5 mesos

Investigadors d'arreu del món investiguen l'abast dels problemes neurològics associats amb la malaltia

Imatge d'arxiu. /EFE


Les persones amb COVID-19 poden perdre el sentit de l’olfacte i el gust fins a cinc mesos després de la infecció, segons un estudi preliminar presentat a la 73 reunió anual de l’Acadèmia Estatunidenca de Neurologia.

El mostreig de l’estudi inclou 813 professionals sanitaris que van donar positiu per COVID-19. Cada persona va completar un qüestionari en línia i una prova casolana per avaluar el seu sentit del gust i l’olfacte cinc mesos després del diagnòstic. Van qualificar els seus sentits del gust i l’olfacte en una escala de 0 a 10. Els investigadors van comprovar així que els pacients no recuperaven el sentit de l’olfacte per complet.

Un total de 580 persones van perdre el sentit de l’olfacte durant la malaltia. D’aquest grup, 297 participants (51%) van dir que encara no havien recuperat el sentit de l’olfacte cinc mesos després, mentre que 134 participants (17%) van tenir una pèrdua persistent de l’olfacte quan es van avaluar amb la prova casolana. De mitjana, les persones van classificar el seu sentit de l’olfacte en un set sobre 10 després de la malaltia, en comparació amb un nou sobre 10 abans d’emmalaltir-se.

Un total de 527 participants van perdre el sentit del gust durant la malaltia inicial. D’aquest grup, 200 persones (38%) van dir que encara no havien recuperat el sentit del gust cinc mesos després, mentre que 73 persones (9%) tenien persistència pèrdua del gust quan s’avalua amb la prova casolana. De mitjana, les persones van classificar el seu sentit del gust en un vuit sobre 10 després de la malaltia, en comparació amb un nou sobre 10 abans d’emmalaltir-se.

“Els nostres resultats mostren que una alteració del sentit de l’olfacte i el gust pot persistir en diverses persones amb COVID-19 -explica l’autor de l’estudi Johannes Frasnelli-. Això emfatitza la importància de fer un seguiment de les persones que han estat infectades i la necessitat de realitzar més investigacions per descobrir l’abast dels problemes neurològics associats amb la COVID-19”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Poca afluència de gent en el primer dia de reobertura de les terrasses

Els negocins de restauració romanien tancats des del passat 13 de gener

Salvem Portocolom demana que el moll sigui declarat BIC per preservar-ne la conservació

El batle de Felanitx assegura que les obres de reforma del port "s'han de fer com més aviat millor, perquè...

Red Eléctrica no inclou el segon cable submarí amb Menorca a la seva planificació

L'enllaç, que havia de garantir el subministrament energètic de l'illa en cas d'avaria, no s'instal·larà en els pròxims 5 anys

Els gimnasos menorquins convoquen una aturada per a queixar-se de les restriccions

S'endureixen les mesures i a partir d'aquesta setmana s'obliga a fer exercici amb la mascareta posada