societat

La plaça del Mercat de Palma serà peatonal a partir del 9 de desembre

Es restringirà l'accés al carrer Unió i se suprimiran 15 places d'aparcament

La+pla%C3%A7a+del+Mercat+de+Palma+ser%C3%A0+peatonal+a+partir+del+9+de+desembre

D’aquí a dues setmanes a la Plaça del Mercat de Palma no hi haurà cotxes. A partir del pròxim 9 de desembre, l’Ajuntament recuperarà aquest espai del centre de la ciutat per als vianants. Suprimiran les 15 places d’aparcament que hi ha ara i es compensaran amb 30 abonaments, a preu reduït, al pàrquing soterrat de la Plaça Major.

L’objectiu de Cort és recuperar l’espai per a la ciutadania sense cotxes ni motos. Per fer-ho, l’Ajuntament de Palma restringirà l’accés de vehicles des del carrer Uniói carrer de la Riera en sentit la Rambla,  i només hi podran passar per aquest espai els vehicles ACIRE de Sant Jaume, Plaça Mercat i Missió,  a més del transport públic i del transport de mercaderies.

També se suprimiran 15 places d’estacionament d’ORA, que es compensaran amb 30 abonaments a preu reduït a l’aparcament soterrat de la plaça Major. En concret, Cort oferirà als veïns de la zona places a l’aparcament amb un 60% de descompte durant un any, pel que el Servei Municipal d’Aparcaments de Palma (SMAP) cobrarà 65 euros mensuals als residents a la zona que així ho vulguin.

La nova distribució habilitarà zones de càrrega i descàrrga a l’espai on actualment se situen els contenidors d’EMAYA, que també es reubicaran. Les obres per convertir l’àrea en zona de vianants comencaran el 5 de desembre i acabaran el dia 9.

Amb la mesura, l’Ajuntament cerca guanyar espai públic per als vianants al centre de la ciutat. El batle de Palma, José Hila, ha defensat que l’actuació, emmarcada en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible PMUS), pretén pacificar el tràfic de cotxes al centre de la ciutat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’Ajuntament de Sant Lluis instal·la desfibril·ladors d’ús públic a Punta Prima i Binibèquer

Els desfibril·ladors d'ús públic i són accessibles les 24 hores del dia

En 4 dies ja s’han vacunat una quarta part dels joves menorquins d’entre 12 i 15 anys

Aquest dimecres s'inicia una nova campanya de vacunació als centres de salut sense cita prèvia