Esperen els resultats de les darreres mostres per decidir si es pot hissar la bandera verda en l'únic sector que queda tancat
La platja de Son Bou ha reobert pràcticament tota al bany després de la intervenció al Prat duta a terme dimecres passat per la Direcció General de Recursos Hídrics en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alaior.
Totes dues institucions esperen els resultats de les darreres mostres per a decidir si es pot hissar la bandera verda en l’únic sector que queda tancat, situat al voltant de la zona de drenatge del Prat.
Actualment, tres dels quatre punts de mostreig de la platja són aptes per al bany, incloent-hi les zones una, dues i quatre que estan obertes per als banyistes. Les analítiques recents han confirmat l’excel·lent estat de l’aigua en les àrees més pròximes als hotels.
No obstant això, la zona al voltant de la torre 3, el segment més pròxim al Prat, roman tancada per precaució, amb la bandera vermella hissada, indicant que l’aigua no és apta per al bany. S’espera rebre els resultats de les segones mostres preses el divendres per a poder reobrir la platja completament.
La Direcció General de Recursos Hídrics i l’Ajuntament d’Alaior, juntament amb el regidor de Medi Ambient del consistori, estan treballant estretament per a assegurar la qualitat de l’aigua i la seguretat dels banyistes. A més, totes dues institucions estan desenvolupant un pla de gestió per al Prat de Son Bou que inclou dues iniciatives clau per a solucionar definitivament la problemàtica actual.
La intervenció realitzada dimecres passat va tenir com a objectiu prevenir l’eutrofització, promoure la renovació de l’aigua i garantir les condicions sanitàries de la platja. L’augment del nivell de l’aigua al Prat, a causa del tancament de la seva sortida natural a la mar, havia generat un risc significatiu, amenaçant el funcionament de l’estació depuradora d’aigües residuals de la urbanització de Sant Jaume.
L’operació va incloure l’obertura d’una rasa de 40 metres per a connectar el Prat amb la mar, permetent un drenatge controlat de l’aigua excedent. Aquest procés va ser monitorat acuradament per a minimitzar els impactes negatius i protegir les infraestructures i la biodiversitat local.
El seguiment de la qualitat de l’aigua es realitza mitjançant mostrejos diaris, els resultats dels quals es comuniquen al servei de vigilància de la platja i a l’Ajuntament d’Alaior. Aquest protocol es mantindrà fins que totes les analítiques confirmin que l’aigua és apta per al bany en tota la platja.
S'han entregat al teatre Principal en una gala retransmesa en directe al YouTube d'IB3
Els pollencins han sortit més tard cap a la finca per la pluja, però no han deixat de complir la tradició de berenar a Ternelles
Davant les càmeres d'IB3, durant el directe de la retransmissió de la festa ha agraït l'ajuda dels seus amics
Aquí pots gaudir de les millors fotografies d'aquest 16 de gener de 2025 a sa Pobla