X

La política migratòria australiana, al descobert en la novel·la del periodista kurd empresonat durant sis anys

“Cap altre amic que les muntanyes” és el relat de violència i injustícia que Behrouz Boochani va escriure a través de missatges de WhatsApp

18/10/2020

La política migratòria australiana, al descobert en la novel·la del periodista kurd empresonat durant sis anys

Després de la publicació, Behrouz Boochani (Kurdistan iranià, 1983) ha guanyat els principals premis literaris d'Austràlia.

Toni Mateu


Escolta aquí l’entrevista completa

La reclusió del periodista kurd Behrouz Boochani en una presó per a migrants durant sis anys és l’argument de la seva novel·la autobiogràfica, que ara ha estat traduïda al català.

‘Cap altre amic que les muntanyes’ (Raig Verd Editorial) és el relat de violència i injustícia sobre com un periodista del Kurdistan iranià és privat de llibertat en un centre de detenció d’immigrants que intenten arribar a Austràlia. Boochani va escriure aquesta novel·la amb missatges de WhatsApp i amb l’ajuda de col·laboradors a l’exterior.

Josefina Caball, traductora al català de la novel•la, ha dit a IB3 Ràdio que “aquest és text magnífic sobre la dignitat humana, com ho és ‘Si això és un home’, de Primo Levi”.

Per a Antoni Marimon, professor d’Història Contemporània de la UIB, “textos com aquest posen al descobert la política migratòria d’Austràlia, en què el supremacisme blanc hi està molt arrelat”.

18/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris