Un home apunyala i mata una dona mentre conduïen, davant la seva filla, a Palma
S'ha detingut l'home que viatjava amb la víctima i han avisat la Policia Nacional. La policia científica i Homicidis hi fan feina
L'estudi en què han participat científics de l'IMEDEA atribueix la millora a la gestió de l'aigua
La posidònia oceànica europea es recupera després que el darrer segle se n’ha perdut un terç del total. Així ho revela un estudi internacional publicat en la revista Nature Communications en el qual han participat investigadors del Consell Superior d’Investigacions Científiques CSIC i l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats IMEDEA. La recuperació d’aquesta planta marina, els científics l’atribueixen a les accions governamentals en les darreres tres dècades per millorar la qualitat de l’aigua.
Entre les amenaces i causes que no permeten la recuperació de la posidònia oceànica són les accions mecàniques sobre les praderies: ancoratge i pesca d’arrossegament, la construcció a prop de la costa: ports i passeigs marítims, i l’abocament excessiu de nutrients i de matèria orgànica a la mar.
La posidònia produeix oxigen, neteja l’aigua, protegeix les dunes, absorbeix diòxid de carboni CO2 de l’atmosfera, hi habiten especies amenaçades com els cavallets de mar i regenera les platges.
Aquest estiu, el servei de vigilància de posidònia del Govern ha fet 23.387 actuacions, de les quals, el 12,7%: 2.979 barques danyaven aquesta planta marina.
Els investigadors han emprat dades registrades des del 1869 que incloïen series temporals sobre extensió i densitat de les praderes submarines en 737 punts distribuïts en el litoral de 25 països de l’Unió Europea. Aquests ecosistemes es conformen per plantes amb flors que ocupen extenses àrees marines.
Arrenca el servei de vigilància de posidònia d’aquesta temporada
Disculpau, els comentaris es troben tancats
S'ha detingut l'home que viatjava amb la víctima i han avisat la Policia Nacional. La policia científica i Homicidis hi fan feina
Es confirma com un cas de violència masclista
Els populars neguen una negociació amb Vox en matèria lingüística per poder aprovar els pressupostos de 2025