X

La prioritat de la Fundació Turisme Palma 365: descongestionar el centre

Preveu cinc noves entrades per visitar el centre històric i utilitzar la IA per guiar els visitants cap a les zones menys saturades

16/06/2023

La prioritat de la Fundació Turisme Palma 365: descongestionar el centre

El pla estratègic que ha dissenyat la Fundació Turisme Pama 365 per als pròxims 4 o 5 anys i que té previst presentar al pròxim equip de govern municipal té com a punt principal gestionar millor els fluxos turístics. Es vol fer, d’una banda, creant cinc noves rutes turístiques accessibles per descongestionar l’entrada al centre: seran a Canamunt, a Canavall, a Cala Major, a Santa Catalina i a la zona litoral.

Segons aquest pla, la tecnologia serà fonamental per descongestionar el centre; s’hi utilitzaran mapes de calor i intel·ligència artificial. “Gràcies a aquestes aplicacions tecnològiques, podrem veure en temps real com estan determinades zones. Si hi saturació en un moment determinat, per exemple, a la Seu, la intel·ligència artificial podrà recomanar als turistes quin és el millor moment per visitar-la i suggerir itineraris per altres zones pròximes mentre la catedral es descongestiona”, explica el director gerent de la Fundació, Pedro Homar.

És un dels casos que s’han exposat a la taula rodona sobre sostenibilitat al sector turístic que s’ha fet aquest dimecres a Palma.  El camí cap a un turisme sostenible no només és mediambiental, sinó que passa també per millorar les condicions dels treballadors i l’encaix dels hotels a les zones on s’ubiquen. Per al grup Meliá Hotels és més important que les iniciatives mediambientals, “més regulades per la normativa”, segons ha explicat la vicepresidenta de Sostenibilitat de Meliá, Lourdes Ripoll.

Totes les companyies tenen objectius ambiciosos de reducció d’emissions de CO2 a mig i llarg termini. L’aerolínia Easyjet preveu reduir un 35% la contaminació dels seus avions el 2035, però admet que les emissions encara no han començat a disminuir pel creixement de l’activitat turística. I no sempre el client hi posa de la seva part: “Tenim un programa per compensar les emissions de carboni als nostres vols i vàrem detectar que quan demanàvem a la gent si estaven disposats a pagar més per contaminar manco molts deien que sí”, diu Javier Gandara, director general d’Easyjet per al sud d’Europa, “però a l’hora de fer-ho realment només ho feien un 2% o un 3% dels clients”.

Gándara afegeix que per reduir un 10% les emissions de manera immediata s’hauria d’implantar el cel únic europeu, la qual cosa evitaria que els avions volin per Europa fent ziga-zagues i contaminant més.

16/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT