X

La proposta de desescalada del Govern a la restauració: interiors oberts al 50% i tancament a les 23.30 hores

La cabuda màxima en exteriors s'amplia a 8 persones per taula; i en els interiors, 4 persones per taula

01/06/2021

La proposta de desescalada del Govern a la restauració: interiors oberts al 50%25 i tancament a les 23.30 hores

/EFE

El Govern prepara una sèrie de mesures per desescalar la restauració que entrarien en vigor el proper cap de setmana o dilluns. Entre aquestes, la cabuda màxima en exteriors s’amplia a 8 persones per taula; i els interiors, 4 persones per taula. Tots, tenguin o no terrassa, podran obrir els interiors al 50% de l’aforament. A Formentera, el màxim a interiors serà de 6 persones per taula. L’hora de tancament serà a les 23.30. Avui, a la mesa de diàleg social, el Govern traslladarà les noves mesures incloses dins la desescalada a sindicats i patronals.

Aquest diumenge també finalitzarà el toc de queda a les Illes Balears. A partir de dia 6 de juny no estarà restringida la mobilitat nocturna i s’ampliarà a 15 el nombre de persones en reunions exteriors i 10, en interiors. Avui, a la mesa de diàleg social, el Govern traslladarà les noves mesures incloses dins la desescalada a sindicats i patronals.

El Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) va autoritzar el Govern a mantenir el toc de queda per segona vegada i última el 20 de maig. En aquesta ocasió, es va retardar per començar a les 12 de la nit. El TSJIB considerava llavors que l’actual pandèmia justificava les restriccions malgrat que “la seva idoneïtat és incerta”. També recordava que, amb el percentatge de vacunació actual, encara no hi ha immunitat col·lectiva a les Illes. La resolució comptava amb un vot particular de dues magistrades. La Sala es va pronunciar en contra del criteri de la Fiscalia que mantenia que mesures com el toc de queda vulneren els drets fonamentals.

Per altra banda, es prorroguen els controls a ports i aeroports per entrar a les Balears des de qualsevol comunitat autònoma. Tots aquests canvis estaran operatius a partir de la mitjanit del dia 6 de juny i fins a la mitjanit del dia 20 de juny. També, es permet arribar fins al 100% de la cabuda als llocs de culte (s’ha d’assegurar la distància d’almanco un metre i mig entre persones de diferents nuclis de convivència).

01/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris