societat

La proposta de restringir el trànsit només als residents al centre de Maó eliminarà 450 places d’estacionament

L'objectiu: guanyar espai pels vianants, crear carrils bici, i convertir en sentit únic carrers estrets de doble sentit

La+proposta+de+restringir+el+tr%C3%A0nsit+nom%C3%A9s+als+residents+al+centre+de+Ma%C3%B3+eliminar%C3%A0+450+places+d%27estacionament

Maó estudia canviar el model de circulació dins la ciutat per donar més importància a les persones. Les novetats inclourien canvis en les places d’aparcament, sobretot al centre històric de la ciutat.

Segons el Pla de Mobilitat urbana sostenible que previsiblement s’aprovarà aquest mes, la proposta de restringir el trànsit només als residents al centre de Maó provocarà l’eliminació de 450 places d’estacionament, de les 6.600 existents. L’objectiu: guanyar espai pels vianants, crear carrils bici, i convertir en sentit únic carrers estrets que ara són de doble sentit.

El consistori proposa dur a terme canvis de circulació d’alguns carrers per facilitar l’entrada i sortida a les bosses d’aparcaments, alliberant així de trànsit altres carrers i sobretot el centre històric. Actualment la ciutat compta amb 4 bosses d’estacionament: 500 places gratuïtes a la Sínia des Cuc i Francesc Femenies, i d’altres 270 de pagament a la Sínia des Cuc i la Miranda.

Els aparcaments cèntrics perdran pressió i els del voltant augmentaran la demanda d’aparcament. Si ara mateix estan ocupades 2 de cada 3 places, el nou pla preveu que l’ocupació augmenti a 3 de cada 4. A més, està previst crear 200 noves places d’aparcament properes a la ronda de Maó.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Mor la periodista Alicia Gómez Montano

Els seus companys i col·legues de professió l'han recordat a les xarxes socials i l'han destacat com a referent

Sant Antoni es celebra arreu de la mediterrània

Sant Antoni no és només una festa de les Balears, a altres indrets el foc i els dimonis també són protagonistes

Devers 1.000 persones a les Balears ateses en el servei de tutela per incapacitació judicial

La Fundació Tutelar Demà s'encarrega del benestar de 50 persones a Mallorca

Passen a diposició judicial 6 dels 16 detinguts de la Banda United Tribuns

Treballant com a porters de discoteca en diversos locals d'oci i prostíbuls de zones turístiques, com Platja de Palma i...