X

La pròxima setmana comença la campanya de vacunació contra la bronquiolitis

El vaccí és un anticòs que s'inocula amb una sola dosi i és segur per a nounats i lactants

22/11/2023

La pròxima setmana comença la campanya de vacunació contra la bronquiolitis

La baixada de temperatures encetarà la temporada de virus respiratoris. Ara mateix, la incidència de la bronquiolitis a les Balears és baixa, però, amb la finalitat de protegir la població infantil, la setmana que ve començarà la campanya de vacunació contra aquest virus, que té un índex alt de complicacions en infants de fins a 5 anys.

La bronquilitis afecta manco enguany que el 2022. Ara mateix, hi ha 10 menors de 5 anys ingressats per aquesta malaltia respiratòria a les Illes. La resta d’infeccions víriques de vies aèries tampoc no estan afectant especialment en aquesta època de l’any. Tot i que la pandèmia va afectar el procés immunitari dels infants, no s’espera una temporada complicada quant a contagis.

La protecció és essencial per evitar una incidència forta, sobretot en la bronquiolitis, per això Salut Pública ha invertit en un vaccí que es començarà a inocular la setmana que ve. Una acció que ajudarà a protegir la població menor de 5 anys.

El fàrmac, que es diu Nirsevimab, és segur per administrar en una sola dosi per via intramuscular a nounats i lactants. A més, no necessita 15 dies per començar a ser efectiu, ja que és un anticòs.

Notícies relacionades >

22/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT