X

La realitat simulada de Michael Staniak

L'australià ha inaugurat una exposició gestada en residència a LABIBI Gallery de Palma

15/12/2023

La realitat simulada de Michael Staniak

Entre miralls divergents i formes irregulars, descobrim l’obra de Michael Staniak. “La idea que intent plasmar és que hi ha una capa amagada d’informació de la qual neix tota la realitat”, relata l’artista.

L’australià proposa una col·lecció, ‘Emergence’, que desdibuixa els límits entre el món físic i el virtual, plantejant els principis de la teoria de la simulació: “La connexió que veig entre els mitjans digitals i aquesta teoria és que explica, bàsicament, com tant noves tecnologies com la realitat virtual sorgeixen del conjunt de dades. Cal tenir un observador i un programa perquè funcioni, de la mateixa manera que passa amb la física quàntica”.

Les seves pintures texturades, i suspeses en l’aire, recorden a les topografies còsmiques que capten els satèl·lits: “Intent entendre com canvia el material, també les tècniques que utilitzem per integrar tecnologia visual, com el modelatge 3D o la impressió 3D, i com s’utilitza això per modelar l’entorn orgànic o el medi natural”.

Una exposició gestada en residència a LABIBI, que podeu visitar fins al 17 de febrer, i on podreu reflexionar sobre la dualitat de la nostra existència.

15/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris