X

La reobertura de fronteres amb la UE rebaixa el pla pilot de turisme alemany a una setmana

Pedro Sánchez ha anunciat també un pla d'impuls al sector turístic

14/06/2020

La reobertura de fronteres amb la UE rebaixa el pla pilot de turisme alemany a una setmana

Balears té una setmana per provar els protocols de seguretat del pla pilot. El proper diumenge, 21 de juny, Espanya reobre les fronteres amb els països de l’espai Schengen excepte amb Portugal, amb el qual s’obriran es restablirà el trànsit, també terrestre, dia 1 de juliol. També el mes de juliol, es reprendran els vols amb països de fora de la Unió però de manera esglaonada i tenint en compte, entre d’altres, la seva situació epidemiològica.

En la 14ª reunió de presidents autonòmics des de l’Estat d’alarma i coincidint amb el 35è aniversari de l’Espai Schengen, Pedro Sánchez ha anunciat als representants de les comunitats autònomes com serà l’obertura de les fronteres. El dia 21, es podrà volar des d’Espanya a tots els països de la Unió Europea excepte a Portugal, on es podrà viatjar a partir de dia primer de juliol. Serà llavors quan es començarà a obrir l’espai aeri amb països extracomunitaris. Però serà pas a pas i tenint en compte tres criteris: que tinguin una situació epidemiològica similar a Espanya, que s’hi garanteixin les condicions sanitàries i que aquests països acceptin volar també a la Unió Europea. Sánchez ha assenyalat que “el turisme en un sector clau per a l’economia espanyola” i ha recordat que ja ho fou en la crisi de 2008, i a advertit que ha d’anar “de la mà de la seguretat sanitària”.

L’obertura dels vols amb la Unió Europea diumenge que ve rebaixarà a set dies el pla pilot per dur turistes alemanys a partir de demà a les Illes. Havia de ser un pla de 15 dies però a partir de dia 21 els turistes alemanys ja podran venir sense restriccions. La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha admès la rebaixa de temps del pla però ha assenyalat que, malgrat això, les Illes “són el primer destí que s’obrirà a nivell internacional” i que “aquests dies previs permetran testar les instal·lacions turístiques i el moviment als aeroports”.

Pla d’impuls al sector turístic

Pedro Sánchez ha anunciat també un pla d’impuls al sector turístic. Caldrà esperar a dijous per a conèixer-ne els detalls. Sanchez només ha avançat que tindrà en compte els territoris despoblats, millores laborals i la convivència entre residents i turistes.

14/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT