economia

La restauració balear necessitarà 500 dies per recuperar-se

Moltes empreses no podran obrir aquesta temporada

La+restauraci%C3%B3+balear+necessitar%C3%A0+500+dies+per+recuperar-se

La restauració balear diu que el sector necessitarà 500 dies per recuperar-se després de la crisi de la COVID-19, ja que molts negocis no podran obrir aquesta temporada. Demanen més claredat en els ERTOS i menys interessos en les línies de crèdit ICO a les empreses per garantir la supervivència del sector.

La maquinària de la restauració s’ha posat en marxa fa poques setmanes després del confinament dels seus negocis, però ara arriba el moment d’afrontar les conseqüències d’una crisi econòmica encara desconeguda. Per això, el sector ha demanat avui més ajudes per poder sobreviure.

Els representants de les patronals del sector a les Balears asseguren que la restauració de les Illes necessitarà 500 dies per recuperar-se de la crisi de la COVID-19. Prop d’un any i mig que les empreses necessitarien per recuperar dos mesos d’inactivitat. El sector ha demanat al Govern central una sèrie de mesures urgents per garantir la subsistència de les empreses, com la claredat dels ERTOS  i un pla de reconversió de xoc per al sector. A més demanen un IVA superreduït d’entre el 7 i el 9 per cent per ajudar al consum intern i a la tresoreria de les empreses, i demanen més agilitat i interessos més baixos en les línies de crèdit ICO.

La CAEB assegura que el futur del sector en els pròxims mesos passa per la formació dels treballadors. Quant a la petició del Govern de permetre l’arribada de turistes a mitjans de juny en lloc de principis de juliol, consideren que les Illes tenen una bona predisposició per fer-ho i diuen donarien el seu suport en cas que fos necessari.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

PIME Menorca reclama que es continuïn pagant els 1.500 euros als negocis afectats per restriccions

Consideren imprescindible mantenir l'ajut quan Menorca entri al Nivell 2 a partir de dimarts

Melià Hotels perd quasi 600 milions d’euros el 2020

Una xifra que contrasta amb els beneficis de 112 milions d'euros de 2019

Tres mesos més de pròrroga al port de Sant Antoni

El Govern vol que la resolució definitiva sobre si entren o no ferris sigui amb un consens global

La Fundació Impulsa recomana potenciar les petites empreses productores de les Illes per transformar el teixit econòmic

En un estudi, l'entitat destaca que aquestes empreses són més resilients perquè no són tan dependents de fons aliens