X

La restauració, preocupada per les noves restriccions

A partir d'avui, queda prohibit fer servir la barra a tots els restaurants, bars i cafeteries de Mallorca i Eivissa

24/10/2020

EFE/ Raúl Caro

Redacció

A partir d’avui queda prohibit fer servir la barra a tots els restaurants, bars i cafeteries de Mallorca i Eivissa. És obligatori que, a l’entrada dels establiments comercials i de restauració, hi figuri la capacitat màxima del local en nombre de persones i el nombre màxim de persones per taula ha de ser de sis.

La cabuda dels espais comuns dels centres comercials es redueix al 50% i en els establiments comercials, es prohibeix la venda d’alcohol a partir de les 22.00 hores.

Els restauradors veuen amb preocupació com el seu sector no deixa de patir durant els 7 mesos que duim de pandèmia i restriccions. A més, asseguren que els clients habituals o aquells que van amb presses sempre demanen des de la barra i que això els generarà moltes pèrdues. Alguns ja han posat més taules i han precintat els tamborets, per indicar als clients que no els poden fer servir.

Des d’avui, tampoc no hi pot haver teulades de més de sis persones. Això ha provocat cancel·lacions de reserves per aquest cap de setmana. “Tot el que són restriccions ens afecta i duim així dia rere dia. Ara venen els sopars de Nadal, els sopars d’empresa, menjars d’empresa, poques en farem enguany”, diu un propietari d’un establiment afectat.

Els clients en general es resignen, tot i que hi ha qui no ho acaben de veure necessari.


La restauració del Port de Sóller veu perillar encara més els seus negocis amb les noves mesures
Les noves restriccions al BOIB: reunions de 6 persones, aforaments del 30% i prohibit l’ús de la barra a bars i restaurants (entre altres)

24/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris