economia

La seguretat sanitària, clau per recuperar el turisme

L'escenari més optimista apunta a una recuperació del turisme al 2024, segons Eurocontrol


Oferir seguretat sanitària serà un dels elements clau per a la recuperació del turisme després de la sotregada que el sector s’ha endut aquest 2020 per la pandèmia. Així ho han posat damunt la taula diversos actors d’aquesta indústria en una jornada organitzada per la Universitat de Deusto.

Aquesta seguretat passa per la implementació de proves als viatgers que requereixen -asseguren diversos empresaris del sector hoteler- d’una norma global, d’homogeneitzar les directrius, no que cada país en faci un control diferent. Kike Sarasola, el president de Room Mate, afirma que en el seu grup han notat un increment de reserves des de que s’imposaren les PCR internacional en origen perquè, en la seva opinió, “el turista percep que hi ha més seguretat sanitària”.

L’exigència d’un tipus de prova sanitària o un altre comporta que el fet de viatjar sigui incòmode, però més si cada país o regió actua pel seu compte, diu Raúl González, director general del Grup Barceló, qui lamenta la manca d’ajudes directes al sector malgrat el seu rol estratègic en l’economia. “No ho entenc (…) el primer és sobreviure”, es lamenta.

Ajudes que necessiten també les companyies aèries, una de les baules més febles de la cadena, considera el director general d’Aviació Civil, Raúl Medina, qui situa en el 2024 -i condicionada a la bona marxa de la vacuna- la recuperació dels nivells de 2019 del turisme.

I precisament per compartir riscos després del confinament del març i abril, Aena va posar en marxa un sistema d’incentius que fes més rendible recuperar rutes amb manco ocupació. Segons el director general d’aeroports d’Aena, Javier Marín, aquesta ha estat una de les polítiques de l’ens aeroportuari, especialment tocat per la pandèmia en reduir-se amb xifres molt destacades les operacions aèries internacionals.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Èxit en la primera fira de la cervesa artesana de Can Picafort

La localitat ha estat també l'espai escollit perquè els jutges tastin algunes de les cerveses que participen a la sisena...

Exitosa fira de les oportunitats a Felanitx

Els venedors que hi han participat han aprofitat per treure tot l'stock pendent de vendre a l'estiu

Arranz insisteix en el certificat covid per eliminar restriccions a l’hostaleria i a l’oci nocturn

La mesa de diàleg social revisarà les mesures anticovid demà dilluns

10 dels 22 projectes que han participat a Decelera han aconseguit finançament

La trobada d'emprenedors, que ja ha arribat a la sisena edició, té per objectiu fer una pausa per reflexionar