societat

La situació de les dones víctimes de violència de gènere s’ha agreujat durant l’estat d’alarma

Han hagut d'estar confinades amb els seus agressors

La+situaci%C3%B3+de+les+dones+v%C3%ADctimes+de+viol%C3%A8ncia+de+g%C3%A8nere+s%27ha+agreujat+durant+l%27estat+d%27alarma

La situació de les dones víctimes de violència de gènere s’ha agreujat durant l’estat d’alarma. Han hagut d’estar confinades amb els seus agressors, pràcticament sense poder sortir. El col·lectiu més vulnerable ha estat, com sempre, les dones grans.

Segons la policia nacional, les denúncies durant el confinament han minvat respecte de les de l’any passat. Recorden, però, que això no significa menys violència de gènere.

A més, durant l’estat d’alarma, han notat un lleuger increment de les trucades al 091 per part de persones fora del nucli familiar.

Les institucions han posat en marxa una sèrie de campanyes per posar-se al costat de les víctimes. Cartells com aquest de l’Institut Balear de la Dona s’han penjat a supermercats i blocs de pisos per informar-les què podien fer per donar a conèixer la seva situació. També s’ha posat en marxa un servei de denúncia per whatsapp i s’ha habilitat la contrasenya “mascareta 19” a les farmàcies.

El govern central destinarà a la nostra comunitat 4,3 milions d’euros enguany dins el Pacte d’Estat de Violència de Gènere, per millorar les xarxes de serveis socials a les víctimes i per acompanyar-les, reforçar la inserció sociolaboral, fer campanyes de sensibilització i prevenció i donar suport als menors.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Educació desvia infants d’Inca a l’escola de Sineu per manca d’espai

Són 10 nins i nines nouvinguts a Mallorca que mai abans havien estat escolaritzats i que no caben a cap...

El jutge processa l’exconseller Carlos Delgado pel cas Calanova

El magistrat veu indicis de prevaricació i tràfic d'influències durant el procés d'adjudicació del port de Calanova, a Palma

El teletreball obre les portes als ciberdelinqüents

Juanjo Fuster, gerent d'INTEC, ho qualifica de "barra lliure per entrar a les empreses"