X

La tardor té les hores comptades: enguany s’acomiada amb un ambient suau i assolellat

Una tònica que perdurarà també a partir de les 22.48 hores de dimecres, quan entrarà en acció l'hivern astronòmic

19/12/2022

La tardor té les hores comptades: enguany s’acomiada amb un ambient suau i assolellat

Fotografia de Menorca a vista d'ocell./ Tomeu Camps

El Temps

La setmana ha començat amb un ambient tranquil, i aquesta serà la tònica dominant durant els pròxims dies, ja que l’anticicló se situarà damunt les Illes.

Dimarts, 20 de desembre

Demà començarem el dia amb algunes boires i niguls baixos que s’aniran desfent i deixaran un dimarts amb sol, malgrat el pas de niguls alts poc importants. La temperatura continuarà sense grans canvis; davallarà lleugerament durant el vespre, amb valors que es mouran entre els 6 i 10 graus. Al migdia, el termòmetre pot fregar els 20 graus. Durant la nit, el vent del sud-oest bufarà moderat.

Dimecres, 21 de desembre

Començarà l’hivern astronòmic quan faltin 12 minuts per a les 23 hores, i ho farà amb un ambient suau, amb màximes que poden arribar als 20 graus. El cel continuarà, en general, destapat, malgrat els niguls que podem tenir a primera hora. El vent continuarà bufant moderat fins a migdia, quan afluixarà.

Resta de la setmana

Pel que fa al que resta de setmana, sembla que continuarem dins la zona d’altes pressions; per tant, no esperam canvis, i això es traduirà en niguls baixos a primera hora, mentre que després predominaran les estones de sol, amb el pas de niguls alts.

La temperatura tampoc no vol canviar; parlarem de valors elevats, amb mínimes que es mouran entre els 8 i els 12 graus, en general, durant el vespre, i màximes que poden arribar als 20 graus. Així mateix, el vent bufarà febre, amb algun cop moderat de l’oest i sud-oest.

19/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris