societat

El Govern vol enllestir el pla de conciliació “en uns mesos”

La Mesa de conciliació s'ha constituït aquest dijous i ha aprovat els principis i objectius del pla

El+Govern+vol+enllestir+el+pla+de+conciliaci%C3%B3+%26%238220%3Ben+uns+mesos%26%238221%3B

Ha començat a caminar la Mesa de la Conciliació de les Balears. Hi participen el tercer sector, els agents socials i els consells insulars i la presideix Francina Armengol. Ja s’han aprovat els principis bàsics i els objectius d’aquest pla de conciliació que el Govern vol tenir enllestit en “uns mesos” segons ha dit la portaveu del Govern, Pilar Costa.

El que es pretén és aconseguir un gran pacte social entre tots els agents implicats, públics i privats, per tal d’adoptar un conjunt de propostes encaminades a harmonitzar el desenvolupament de la vida personal, familiar i laboral.

S’han constituït 3 grups de feina per adoptar mesures en l’àmbit laboral, que abordarà l’impuls de les mesures de conciliació en les empreses; en l’àmbit socioeducatiu, el qual definirà les accions a dur a terme tant en l’àmbit social com en l’àmbit de l’educació; i l’àmbit local, encarregat de coordinar accions, disposició d’infraestructures i polítiques de conciliació entre les diferents administracions. Aquests grups de treball elaboraran propostes que hauran de ser validades pel conjunt de la Mesa de Conciliació.

Mesures extraordinàries d’estiu

La constitució de la mesa arriba després que el passat 5 de juny, el Consell de Govern aprovàs un paquet de mesures extraordinàries per aquest estiu. Són 8 mesures, que impliquen una inversió de 6,2 milions d’euros per al foment de les escoles d’estiu, ajudes directes a les famílies, disposició d’infraestructures educatives i mesures de reforç educatiu.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Museu Marítim de Mallorca recupera la memòria que els sollerics tenen de la mar

Veus de pescadors, peixateres, contrabandistes i els primers treballadors del turisme omplen l'antic oratori de Santa Caterina

Platges plenes de gent al sud d’Anglaterra, mentre el Govern britànic recomana no viatjar a Espanya

La costa del nord d'Alemanya també s'omple de banyistes a causa de les bones temperatures

Els hospitals ja reserven llits davant l’increment de casos de covid-19

Palma és el municipi que més preocupa, perquè els casos s'han multiplicat per 9 en un mes

Assisteixen un capità de vaixell al port de Portals Nous amb símptomes de covid-19

L'home navegava per aigües de Calvià, quan ha notat que tenia febre alta i falta d'aire