economia

La taxa de preus interanual fou del -0,6% el juliol, tant a les Illes com al conjunt de l’Estat

Es confirma la davallada de preus a partir del març, coincidint amb el confinament

La+taxa+de+preus+interanual+fou+del+-0%2C6%25+el+juliol%2C+tant+a+les+Illes+com+al+conjunt+de+l%27Estat

Per quart mes consecutiu, han abaixat els preus a l’Estat i a les Illes Balears, un efecte clar de la COVID-19. Al mes de gener, la taxa anual de l’IPC en tot l’Estat era de 1,1%. Una pujada dels preus que es mantenia al mes de febrer mentre que, al març, es va produir un creixement zero dels preus i, a partir de l’abril, va començar la davallada de preus. Això reflectiria el confinament, ja que l’Estat d’alarma va entrar en vigor dia 15 de març. La davallada de preus va ser molt accentuada l’abril (-0,7%) i el maig (-0,9%) i manco pronunciada el juny (-0,3%), mentre que el juliol han tornat a davallar més els preus, fins un un -0,6%.

Variacions molt similars a les Illes

A les Balears, l’encariment dels preus el gener i el febrer va ser d’un 1,1% i un 1% mentre que el març, coincidint amb l’Estat d’alarma, començà la davallada. Hi va haver un estancament, creixement pràcticament zero el mes de març (0,2%) i una caiguda dels preus d’un -0,8% l’abril, -1% el maig, -0,5% el juny i -0,6% el juliol. La mateixa taxa que a l’Estat.

L’abaratiment dels bens i serveis COVID-19 és evident. Aquests són els productes més consumits durant la pandèmia. Entre ells, destaquen l’habitatge, l’aigua, els combustibles i el transport, amb un -3%, mentre que els aliments i les begudes apugen de preu el juliol a les Illes: un 1,7%. Pel que fa als preus d’hotels, cafès i restaurants, aquests foren de -1,1%.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

BBVA detecta que la despesa turística a Balears ja és el 70% de juny de 2019

La despesa dels turistes a les Balears suposa ja el 70% de la que se sumava el mateix mes de...

Menorca recupera la major part de locals d’oci nocturn

A Maó, molts dels establiments van suspendre el permís que tenien per convertir-se en bars i restaurants i poder obrir i tenir terrasses a mesura que avançava la desescalada. Ara,...

La llum arriba avui al seu tercer preu més car de la història

Per trams horaris, el preu més alt per al dimecres serà de 105,51 euros/MWh en el tram de 20 a...

El sector tèxtil perd un 15% de les empreses en tres anys

Mallorca és aquests dies l'epicentre d'aquest sector, amb la trobada mundial Xtant