X

En marxa el servei de vigilància a les platges

Cort fa feina perquè hi hagi un socorrista permanent a la platja del Portitxol

29/04/2022

En marxa el servei de vigilància a les platges


Creen la Unió de Socorristes de Mallorca per denunciar la precarietat del sector

A partir de diumenge 1 de maig i fins dia 31 d’octubre, el servei de vigilància estarà operatiu a les platges de Cala Major, Can Pere Antoni, Ciutat Jardí, Cala Estància i Platja de Palma. En total, hi haurà 28 socorristes que vetlaran per la seguretat dels i les banyistes des d’ara fins al 15 de juny. Després, en temporada alta -15 de juny a 16 de setembre-, en seran 34.

A més a més, el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Ciutat, Ramón Perpinyà, recorda que a les cinc platges urbanes s’afegeixen les set zones de bany catalogades on no hi ha socorristes de manera permanent, sinó que hi passegen habitualment per controlar que tot estigui en ordre. Es tracta des Molinar, Cala Gamba, Cala Nova, es Carnatge, el Penyó i les roques de Cala Major i Son Caios.

l’Administració municipal treballa perquè a la temporada que entram hi pugui haver un vigilant de manera permanent a la platja del Portitxol, la qual, fins ara, es considera una zona de bany. Perpinyà explica que han notat que l’afluència en aquest indret ha augmentat de manera considerable, motiu que els condueix a voler canviar-ne la condició.

Dos anys més tard, els socorristes ja no hauran de vigilar que els usuaris compleixin amb les mesures covid, però continuaran controlant el nombre de persones que hi accedeixen. Una estadística que servirà per adaptar els plans de seguretat. Així mateix, oferiran el servei d’assistència de bany per les persones amb mobilitat reduïda.

29/04/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris