X

La temporada de proves esportives a Menorca apunta a rècord de participació

La combinació d'esport i natura ajuda a desestacionalitzar la temporada turística

11/05/2023

La temporada de proves esportives a Menorca apunta a rècord de participació

Redacció

La desestacionalització turística de Menorca passa per la combinació d’esport i natura. Enguany la temporada de proves esportives, com la Trail del cap de setmana del 19 i 20 de maig, marca rècord de participants i, per tant, també de despesa en allotjaments i serveis complementaris.

La Trail Menorca Camí de Cavalls, prova reina del calendari, comptarà amb quasi 2.000 participants; el 80% dels quals vindran de fora de l’illa. La majoria de Mallorca i Catalunya, entre els estrangers ja són majoria els francesos. Si hi sumem els acompanyants seran més de 5.500 les persones que la prova portarà a l’illa. A més, la meitat dels participants seran repetidors. Unes dades que evidencien la consolidació de Menorca en aquest àmbit.

L’onzena edició de la Trail generarà 12.000 pernoctacions als hotels de la zona del Ponent de l’illa. Establiments alguns dels quals fa temps que s’han sumat a patrocinar o col·laborar amb aquests esdeveniments i d‘altres similars que ajuden a allargar temporada (com ara la copa del Rei i la Reina de Vòlei-platja celebrada a finals d’abril).

Un altre exemple d’una prova desestacionalitzadora és la cinquena edició de l’October Trail (se celebrarà a finals d’octubre) que també va camí de marcar rècord de participació. A més, de cara a l’any que ve, que els impulsors i organitzadors d’aquest tipus de proves ja cerquen crear-ne una altra per l’inici de temporada, entre Setmana Santa (a finals de març) i finals del mes d’abril.

11/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris