X

‘La Terra Promesa’, millor pel·lícula de l’Evolution Film que clausura edició amb èxit de públic

Entre les cintes de segell balear han estat premiades els documentals 'Jo Punk' de Dani Cuesta, i el curtmetratge de ficció 'Ben' de Pasqual Marí, coproduïdes per IB3

25/10/2023

‘La Terra Promesa’, millor pel·lícula de l’Evolution Film que clausura edició amb èxit de públic

‘The Bastard (La Terra Promesa)’ triplement guardonada com a millor pel·lícula, millor fotografia i millor actor a la dotzena edició de l’Evolution Mallorca Internacional Film Fest. La cinta del director Nikolaj Arcel ha estat una de les grans triomfadores de la nit del cinema que s’ha celebrat al Palau de Congressos de Palma. ‘The Bastard’ ha compartit protagonisme amb ‘Tomorrow Somewhere by the sea’, entre les projeccions més premiades de la secció de Made in Balears. És un llargmetratge de ficció rodat a Mallorca sota la direcció de Patrick Büchting que convida a un camí de descobriment cap a la vida i la llibertat.

Entre les cintes de segell balear també han estat premiades els documentals ‘Jo Punk’ de Dani Cuesta, i el curtmetratge de ficció ‘Ben’ per la fotografia de Pasqual Marí. Ambdues pel·lícules són coproduïdes per IB3. El treball de Cuesta se n’ha portat el Millor Llartgmetratge Documemtal fet a les Illes. El Millor curtmetratge balear ha estat per ‘Vens a cercar-me’ de Ruben Capilla.

La més guardonada en la categoria internacional ha estat la cinta ‘The Bastard (La Terra Promesa)’ conta la historia de Ludvig Kahlen que va perseguir el seu somni de tota la vida: fer que la terra li portés riquesa i honor. Protagonitzada per l’actor Mads Mikelsen es va estrenar diumenge passat al CineCiutat de Palma.

En un Palau de Congressos ple d’assistents, un dels moments més esperats ha estat el lliurament del premi Evolution Icon a la cineasta danesa Susanne Bier, guanyadora d’un Òscar per la pel·lícula ‘En un mundo mejor’. La directora va dir sentir-se entusiasmada i alhora, neguitosa per aquest reconeixement a la seva trajectòria com a cineasta. Un guardó que li ha lliurat la directora del festival Sandra Lipski.

Sens dubte, enguany ha estat una de les edicions més participades i amb major assistència de públic al pati de butaques del Rivoli, del CineCiutat i del Principal. S’han seleccionat un total de 147 títols procedents de 25 paisos d’arreu del món. (entre els quals, una vintena d’estrenes mundials, 10 europeus, 25 estrenes estatals i altres 25, premiers balears)

25/10/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris