Les finques afectades demanen una neteja més regular dels torrents per minimitzar els impactes d'aquest fenomen
Un dels efectes més greus de la torrentada l’han patit les explotacions agrícoles, que han perdut desenes d’hectàrees de terra fèrtil i tot el que hi havia sembrat. Tot i que en aquesta ocasió totes les veus apunten que el desbordament del torrent era inevitable, l’episodi posa damunt la taula la importància de fer-ne un bon manteniment per tal de minimitzar les conseqüències.
Molts dels terrenys ubicats al voltant del Barranc d’Algendar, a Ferreries, van quedar completament anegats. L’aigua ja ha baixat, però es va emportar amb ella tot el que hi havia sembrat… És la segona vegada en tres mesos -el mes de juny es va repetir la mateixa història- i es reclamen solucions. A més d’aquestes pèrdues la finca de Es Calafat, també ha hagut de deixar d’oferir temporalment les excursions a cavall a les quals es dediquen, ja que la zona ha quedat impracticable.
L’Ajuntament els demana ara, igual que a la resta d’empreses i particulars afectats, que en quantifiquin les pèrdues, però defensa que el que ha succeït era inevitable. El GOB hi coincideix i recorda que les zones on es van patir les inundacions es troben edificades a un lloc de risc.
Segons l’entitat ecologista, la solució implica fer una bona gestió i un manteniment dels torrents que permeti canalitzar l’aigua, però que, en cap cas, els buidi de vegetació. En els casos de poblacions de risc, com Ferreries o Alaior, proposa analitzar possibles millores per evitar les conseqüències dels fenòmens com les torrentades que cada vegada seran més freqüents.
El jove jugador de Palma s'entrena i juga a Mèxic des de l'estiu