economia

La triple amenaça contra el turisme al Carib

Una de les més importants es diu sargàs, una alga flotant autòctona i molt pudenta que en els darrers anys ha proliferat fins a nivells mai vistos

La+triple+amena%C3%A7a+contra+el+turisme+al+Carib

Les grans companyies turístiques balears experimenten una davallada dels seus ingressos al Carib per mor d’una triple amenaça. D’una banda la plaga de l’alga sargàs, de l’altra l’increment de la delinqüència a Mèxic i també de la davallada del turisme nord-americà a República Dominicana i Cuba.

Molts hotelers ho defineixen com una tempesta perfecta, i no precisament per la temporada d’huracans que comença al Carib.

Una de les majors amenaces es diu sargàs: una alga flotant pròpia del Carib que en els darrers anys ha proliferat fins a nivells mai vistos.

Embruta les platges, put i espenya la imatge idíl·lica de les costes de la Riviera Maya i la República Dominicana. Ha fet davallar els ingressos a la zona de Melià, Riu, Barceló i Piñero. Han gastat milions d’euros en la neteja de les platges i la instal·lació de barreres flotants. En les darreres setmanes, la situació ha millorat a la zona de Cancún, com mostren aquestes imatges,

Un altre dels temes que preocupen Inverotel, el lobby dels hotelers amb interessos a Amèrica, és la inseguretat a Mèxic lligada a la lluita entre els càrtels del narcotràfic. Asseguren que la intervenció de l’exèrcit i la policia mexicana han millorat molt aquest problema. A la República Dominicana, les notícies sobre la mort d’onze turistes nord-americans enguany han causat un descens del turisme procedent dels Estats Units:

El sector turístic ho vincula a l’ofensiva del govern de Donald Trump contra destinacions competidores del Carib. El darrer exemple, les demandes contra les empreses turístiques a Cuba, en virtut de la Llei Helms Burton.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Els treballadors de Thomas Cook cobraran la nòmina de setembre aquesta setmana

Aquest dimecres ja podran sol·licitar les ajudes econòmiques de 500€ mensuals al SOIB

500 euros mensuals del Govern per als treballadors afectats per la fallida de Thomas Cook

L'exconseller delegat no ha aclarit si pensa tornar les bonificacions de 8,3 milions de lliures que va rebre entre els...

Sis vols cancel·lats als aeroports de les Illes pels efectes de Barcelona

Viatgers a Menorca varen agafar un vaixell per poder arribar avui matí