X

La UIB demana al Ministeri d’Universitats que repensi els nous plans d’estudis de Magisteri i Educació Infantil

El degà de la Facultat d'Educació, Miquel Oliver, denuncia centralisme i una important rebaixa de la presència del català

17/03/2023

La UIB demana al Ministeri d’Universitats que repensi els nous plans d’estudis de Magisteri i Educació Infantil

16

La Facultat d’Educació de la Universitat de les Illes exigeix al Govern espanyol que mantengui la presència del català en els nous plans d’estudis que s’elaboren. El degà, Miquel Oliver, denuncia centralisme i manca de diàleg. Avui era el darrer dia per presentar al·legacions al projecte del Ministeri d’Universitats sobre els títols de Magisteri i Educació Infantil . La Conferència de Degans d’Educació ja n’ha demanat la retirada.

Cap on va l’educació dels futurs educadors? És la resposta que el Ministeri d’Universitats volia donar amb els Projectes d’Ordre que marcaran els plans d’estudis de Magisteri i Educació Infantil. Un document que ja ha rebut nombroses al·legacions, entre les quals, la de la Facultat d’Educació de la Universitat de les Illes. Primer punt: consideren que el procés no ha estat participatiu i que hi han faltat interlocutors de la comunitat educativa. Acusen el Ministeri d’Universitats de centralista i de retallar, dràsticament, l’autonomia de les facultats, ja que ha reduït a tan sols 18 els crèdits de les assignatures optatives.

Una qüestió que embranca, directament, amb la qüestió lingüística. La UIB denuncia que els nous plans d’estudis no s’ajusten a la normativa vigent en allò que fa referència al tractament formatiu de les llengües pròpies cooficials. I que això, en definitiva, no permet un ensenyament adequat de la llengua catalana dels futurs docents. En concret, la presència del català en els plans d’estudis de Magisteri i Educació Infantil es reduiria en un 75 per cent, passant de 4 a 1 assignatura.

Una de les propostes de la Facultat d’Educació és ampliar el nombre de crèdits, sigui allargant el grau fins als 5 anys o amb la incorporació d’un màster d’especialització de 60 crèdits. Tot per garantir, diuen, una formació més àmplia. Per part del Ministeri, de moment, silenci absolut. Però en el si de la comunitat educativa confien que, finalment, es farà enrere i retirarà el projecte.

17/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT