societat

La UIB decidirà sobre el catedràtic Miguel Beltran després de l’informe disciplinari

El professor d'Ètica està condemnat per coaccionar una professora


La Universitat de les Illes Balears (UIB) mantindrà a l’edifici de Sa Riera el catedràtic Miguel Beltran, condemnat a 6 mesos de presó més una ordre d’allunyament, per coaccionar una professora del departament de Filosofia.

Aquesta setmana, professors d’aquest departament han publicat una carta de suport a la docent en què també critiquen la UIB pel paper que ha fet en aquest cas d’assetjament: “La seva ha estat una lluita llarga, constant i solitària, acompanyada moltes vegades del silenci i la incomprensió de diversos estaments de la Universitat”, explica la carta.

Per la seva banda, el rector de la UIB, Llorenç Huguet, ha explicat aquest divendres que han tornat a obrir un expedient disciplinari a Beltran. Huguet ha assegurat que segons el que indiqui l’informe final d’aquest expedient, la UIB prendrà una decisió. “Jo no puc posar una sanció“, ha assenyalat el rector, el qual es compromet que “allò que determini l’informe, podrem actuar. I sempre actuarem dins del que ens permeti la llei, dins del que és la legislació del funcionariat públic”, ha explicat Huguet.

El rector ha enviat un missatge de suport a la professora i doctora que va ser coaccionada durant els anys 2014 i 2015 pel catedràtic d’Ètica el qual també haurà de pagar una indemnització de 6.000 euros a la víctima. Huguet ha insistit que “si de l’expedient surt algun tipus d’actuació a fer, la farem sense cap tipus d’emperò perquè crec que es necessita una solució. Però que estiga ajustada a dret”.

Mentrestant, Miguel Beltran continuarà en l’edifici de Sa Riera per garantir l’ordre d’allunyament.


“La UIB tenia coneixement de casos d’assetjament al Departament de Filosofia fa almanco sis anys”

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les completes de Sant Antoni a Artà, sense públic

Només setze persones han assistit a l'interior de l'església

Les completes a Sa Pobla, a porta tancada

Les restriccions han obligat a suspendre les festes

Menorca assoleix el rècord de contagis: 50 nous positius en 24 hores

Des d'aquest dissabte, les trobades a l'interior i l'exterior són d'un màxim de 6 persones i de 2 nuclis familiars