X

La vacuna d’Oxford que aconsegueix activar el sistema immunitari

1.077 voluntaris han demostrat que una injecció els ajudava a produir anticossos i cèl·lules blanques de la sang

21/07/2020

La vacuna d’Oxford que aconsegueix activar el sistema immunitari

12

La vacuna contra el coronavirus que desenvolupa la Universitat d’Oxford (Regne Unit) sembla “segura” i “activa” el sistema immunològic, segons revelen les troballes de les primeres fases de l’estudi, divulgats aquest dilluns.

Durant els assajos clínics realitzats per experts del prestigiós centre acadèmic, 1.077 voluntaris han demostrat que una injecció els ajudava a produir anticossos i cèl·lules blanques de la sang, que poden combatre el virus.

Aquests descobriments, difosos en la revista mèdica ‘The Lancet’, es consideren “molt prometedors”, si bé encara és necessari dur a terme assajos a major escala a fi de determinar si els anticossos són suficients per oferir protecció a llarg termini contra la malaltia.

Per la seva part, el director d’emergències de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Michael Ryan, ha qualificat de “bones notícies” els resultats de l’assaig de fase I/II de la vacuna contra la Covid-19 que està desenvolupant la Universitat d’Oxford. No obstant això, Ryan ha avisat que són dades de fase 1 pel que encara queda un “llarg camí” fins a obtenir una vacuna. “Ara cal provar-la en grups més grans de la població”, ha dit, per a assenyalar que, una vegada que s’aconsegueixi que sigui efectiva, el repte passarà per poder fabricar-la a gran escala perquè estigui disponible a tot el món.

En aquest sentit, l’expert ha recordat que l’OMS ha creat un Accelerador de Vacunes, a través del qual caldrà prioritzar les vacunes que s’hagin desenvolupat. “Haurem de dissenyar polítiques i establir prioritats per al millor ús d’aquestes vacunes”, ha asseverat.

De la mateixa manera s’ha pronunciat el director general de l’organisme de Nacions Unides, Tedros Adhanon Gebreyesus, qui ha avisat que es necessita compromís polític perquè es produeixi una distribució “justa” de la vacuna. “Si no hi ha consens perquè aquesta vacuna sigui un bé públic global, els que no la puguin pagar es quedaran sense ella”, ha sentenciat.

21/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT