economia

La venda d’Air Europa entra en la recta final

Iberia vol reduir el preu inicial de 1.000 milions i els sindicats britànics s'oposen a la fusió

La+venda+d%27Air+Europa+entra+en+la+recta+final

Les negociacions per la venda d’Air Europa a Ibèria han entrat en la “recta final”, segons fonts coneixedores de l’operació. El Govern espanyol hi està a favor i, enmig de la crisi del sector aeri provocada pel coronavirus, els experts veuen inevitable la integració d’Air Europa en un gran grup.

“Aquest tipus de fusions de companyies aèries seran necessaris en els propers anys”, creu el vicedegà de la facultat de Turisme de la UIB, Tolo Deyà. “La Covid-19 ha accelerat un procés que ja es venia produïnt, perque el tamany és molt important tant des del punt de vista operatiu com des del punt de vista de la negociació amb proveïdors i clients”, afegeix Deyà.

Però tant Deyà com altres experts adverteixen que la connectivitat de les Balears en pot sortir perjudicada de la fusió de dues companyies que són actualment competeixen en moltes rutes, i això probablement farà augmentar els preus dels bitllets per als residents. “Calen mesures per assegurar la competència i la connectivitat a les Illes”, diu Tolo Deyà.

L’operació de compra d’Air Europa per part d’Ibèria-IAG es va anunciar al novembre de l’any passat per valor de 1.000 milons d’euros. Però la pandèmia va trastocar l’operació. Amb la crisi, la valoració de la companyia de la família Hidalgo s’hauria rebaixat fins als 500 o 600 milions d’euros. El president d’Iberia, Luis Gallego, va dir recentment que si el preu de venda no es rebaixa, l’operació podria frustar-se.

Els sindicats del grup IAG estan en contra de l’operació que arriba enmig d’un pla per acomiadar 12.000 treballadors de British Airways, principal companyia del grup. Demanen a la direcció de Competència de la Unió Europea que en prohibeixi la venda.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Llum verda al projecte de fusió de CaixaBank i Bankia

Els sindicats asseguren que, amb l'operació, es podrien perdre molts de llocs de feina i tancarien sucursals a les Balears

La nova Caixabank dominarà el negoci bancari a les Balears

El domicili social del principal accionista del nou banc, la Fundació La Caixa, és a Palma des de 2017

Vaga dels treballadors de Telecomunicaciones de Levante per la baixada de salari

El personal diu que l'empresa, subcontracta de Movistar, els vol rebaixar el sou un 40%

Caixabank sobre Bankia: “per casar-se en temps difícils és important escollir la parella correcta”

Entre la plantilla de les dues entitats hi ha preocupació pels possibles acomiadaments