X

L’acord entre PSOE i Sumar preveu la declaració de la ruta Menorca-Barcelona com a obligació de servei públic

Una experiència pilot, presentada fa 5 anys, que ha de permetre a la capital catalana equiparar-se a Madrid i Palma

25/10/2023

L’acord entre PSOE i Sumar preveu la declaració de la ruta Menorca-Barcelona com a obligació de servei públic

Imatge d'arxiu

L’acord fet públic aquest dimarts entre PSOE i Sumar per mirar de configurar un Govern a Espanya recull 230 mesures, entre les quals la implantació de l’obligació de servei públic (OSP) en la ruta entre Menorca i Barcelona. Una experiència pilot, presentada fa 5 anys, que ha de permetre a la capital catalana, destinació majoritària dels menorquins, tenir condicions similars a les que tenen actualment Madrid i Palma.

La proposta del Govern de les Illes era establir una tarifa màxima, sense limitar el nombre de companyies aèries que podien cobrir la ruta. Una alteració del lliure mercat a la qual Europa ha presentat històricament reticències. Amb tot, la intenció és que entri en funcionament l’any que ve, tal com ha reconegut el diputat de Sumar, Vicenç Vidal, en una entrevista a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio.

L’acord entre PSOE i Sumar, explicita, a més, que si els resultats d’aquesta prova pilot son exitosos s’ampliarà a la connexió amb València i també a les rutes d’Eivissa. Una mesura que no ha estat exempta de polèmica. Primer entre els dos partits que han formalitzat el pacte per atribuir-se’n l’èxit. El diputat menorquí del PSOE, Pepe Mercadal, es va felicitar per la iniciativa a través de les xarxes socials. Un missatge al qual va respondre el diputat de Sumar per Balears, Vicenç Vidal, assegurant que els socialistes no volien saber res d’aquesta OSP amb Barcelona durant les negociacions. El PP, de la seva banda, sospita que es tracta d’un anunci sense fonament perquè fa 5 anys que se’n parla sense que hi hagi hagut avenços. El senador per Menorca, el popular Cristóbal Marquès, ha registrat una pregunta per conèixer en quin estat es troba la proposta.

Notícies relacionades >

25/10/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris