X

L’acusació particular del cas Alpha Pam recorrerà contra la sentència que absol la doctora i l’infermer

La mare del migrant sense papers manté que els professionals han comès un delicte d'homicidi per imprudència professional greu

28/04/2022

L’acusació particular del cas Alpha Pam recorrerà contra la sentència que absol la doctora i l’infermer

La defensa de la família d’Alpha Pam ja prepara el recurs contra la sentència que ha absolt la metgessa i l’infermer que varen atendre el senegalès sense papers 16 dies abans de la seva mort. El migrant va anar a l’Hospital d’Inca i allà no li diagnosticaren que tenia tuberculosi. La magistrada no veu delicte en l’actuació dels professionals, però les advocades de l’acusació particular mantenen que els absolts són responsables d’un delicte d’homicidi per imprudència professional greu.

En declaracions a IB3 Ràdio, l’advocada Aina Díaz explica que “la sentència no ens ha sorprès perquè, tal com es varen desenvolupar les sessions de judici, vèiem el perfil que hi havia de dedicar més atenció a les defenses que a l’acusació particular”. Aina Díaz assenyala que, per exemple, “no ens varen deixar interrogar el pèrit que va fer l’autòpsia i era el pèrit que proposava la nostra part”. Ara les defensores de la mare d’Alpha Pam tenen 10 dies per presentar el recurs i Aina Díaz assegura que “la mare del migrant vol anar fins al final per demostrar la culpabilitat de la doctora i de l’infermer d’urgències”.

Prova

Díaz insisteix que la jutgessa “no ha valorat bé la prova en la sentència” i afirma que Alpha Pam va anar a l’Hospital d’Inca amb un paper de derivació del centre de salut de Can Picafort on deia que el migrant havia estat en contacte amb persones que patien la tuberculosi i tenia símptomes compatibles amb aquesta malaltia i aquesta prova no ha quedat recollida com cal per a la jutgessa.

Malgrat la resolució judicial, que ha absolt els dos professionals sanitaris, Aina Díaz està satisfeta que la sentència acrediti que el decret de Rajoy, que va retirar l’Atenció Primària als migrants sense papers, no era una bona llei.

Aquesta és la darrera causa oberta per la mort d’Alpha Pam que es manté viva, les altres han quedat arxivades. Les lletrades reclamen per la doctora i l’infermer un any de presó i tres d’inhabilitació per exercir la seva professió, a més d’una indemnització de 90.000 euros.

28/04/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris