menorca

L’Aeroport de Menorca estrenarà una ‘torre’ de control virtual que substituirà els controladors aeris

CCOO ha alertat que, en cas d'avaria en el sistema, Menorca podria quedar aïllada

L%27Aeroport+de+Menorca+estrenar%C3%A0+una+%27torre%27+de+control+virtual+que+substituir%C3%A0+els+controladors+aeris

L’Aeroport de Menorca serà el primer de l’estat espanyol, juntament amb el de Vigo, que estrenarà una sala de control aeri virtual, que farà innecessària la torre de control actual. CCOO ha alertat que, en cas d’avaria en el sistema, Menorca podria quedar aïllada. AENA diu que el sistema s’implantarà després de totes les proves de seguretat necessàries.

Preocupació entre la secció sindical de CCOO de l’aeròdrom menorquí per l’anunciada implantació d’una sala de control virtual en substitució de l’actual torre de control convencional.

Es tracta d’un sistema que funciona a través de càmeres i sensors que no fan necessària la presència física dels controladors aeris dins l’actual torre de control, ja que no hauran de tenir visió directa dels avions. El sindicat adverteix que, en cas d’avaria en el sistema, Menorca podria quedar totalment aïllada.

AENA afirma que no es farà el canvi de sistema fins que no acabi un període de proves que asseguri el seu correcte funcionament. El sindicat, però, considera que el projecte no hauria de substituir la torre, sinó complementar-la.

L’Aeroport de Menorca serà juntament amb el de Vigo els que podrien implantar el nou sistema entre el 2022 i 2023. No és la primera vegada que l’Aeroport de Menorca es converteix en zona de prova pilot. Fa poc més de 4 mesos, s’hi va estrenar un sistema de reconeixement facial pioner a Europa.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

MÉS per Menorca vota en contra de l’organigrama i deixa el govern del Consell a un pas de la ruptura

Els ecosobiranistes consultaran la seva assemblea per si deixen al PSOE en minoria, però la presidenta Susana Mora nega que...

Els usuaris del Jaleo Bus valoren positivament el servei tot i que es queixen del preu

L'any passat el Jaleo Bus, que dona servei a 10 festes patronals,va vendre més de 26.000 bitllets

‘Suc de síndria’ i ‘Mamartuille’, guanyadors del Festival de Cinema de Menorca

'L'accident' ha guanyat la secció Illes en curt i 'Ca nostra' s'endú una menció especial

Aguirrebeña i Fiol guanyen la Milla de Sant Jaume

La tradicional prova atlètica des Castell acull una participació de 213 atletes, la segona més alta en els seus trenta anys d'història