economia

L’AIREF alerta sobre el dèficit de les Balears

L'organisme de control fiscal considera improbable que la comunitat compleixi l'objectiu del 0,1%

L%27AIREF+alerta+sobre+el+d%C3%A8ficit+de+les+Balears

L’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIREF) ha encès els senyals d’alarma sobre el dèficit a les Balears. En el seu darrer informe, l’AIREF considera molt improbable que la comunitat compleixi enguany l’objectiu de dèficit del 0,1% del PIB.

L’organisme de control fiscal preveu que els números vermells s’incrementin principalment per l’augment d’un 8% de la partida de personal. En canvi, l’AIREF calcula que les Balears compliran l’objectiu de deute, malgrat que aquest també s’incrementarà.

L’AIREF calcula que les comunitats autònomes tancaran l’exercici 2019 amb un dèficit del 0,5% del PIB, empitjorant en 4 dècimes la previsió del Govern central. En canvi, preveu que el dèficit de l’Estat serà del 0,6%, 4 dècimes per davall de l’objectiu notificat a Brussel·les.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

La triple amenaça contra el turisme al Carib

Una de les més importants es diu sargàs, una alga flotant autòctona i molt pudenta que en els darrers anys ha proliferat fins a nivells mai vistos

Immigrants residents: imprescindibles per mantenir les pensions

A Balears hi ha 2,6 treballadors per cada jubilat. Sense la població estrangera la ràtio baixaria als 2,1 afiliats per pensionista