X

L’Ajuntament de Maó gestionarà 42 milions d’euros l’any que ve, un milió més que l’exercici en curs

L'entrada de fons europeus evita un augment dels impostos i taxes municipals, congelats des de fa 7 anys

22/12/2022

L’Ajuntament de Maó gestionarà 42 milions d’euros l’any que ve, un milió més que l’exercici en curs

L’ajuntament de Maó gestionarà 41.896.133 milions d’euros l’any que ve, un milió més que l’exercici en curs. Aquest augment dels ingressos es deu a les previsions de creixement de l’activitat econòmica a la ciutat, però sobretot a l’increment d’un 16 % de l’entrada de fons d’altres administracions, que passa dels 10.800.000 actuals a més de 12 milions i mig d’euros

Seran els primers pressupostos a reflectir l’entrada de Fons Next Generation. Es tracta dels 900.000 euros per fer més sostenible el Port de Maó, i el mig milió confirmat per ajudes al comerç local, a més d’altres 250.000 de la instal·lació d’un ascensor a la residència geriàtrica. A part, continuaran les millores als carrers de la ciutat i del polígon, s’hi gastaran 900.000 euros, i mig milió en la renovació de l’enllumenat públic.

En el global, les inversions representen un 11% del pressupost de l’ajuntament. El 40% es destina a pagar els treballadors, partida que s’incrementa un 7,5%, i una quarta part es reserva per als serveis municipals, dels quals destaquen els nous contractes: 3 milions per a posar en marxa la recollida de fems porta a porta i 2 milions per a la millora de la neteja viària. Millores, però, que no repercutiran en els impostos i taxes municipals, que continuaran congelats per setè any consecutiu.

22/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT