X

L’Ajuntament de Palma demana la mediació de la ministra d’Habitatge per esclarir què es farà amb Son Busquets

Demana la seva intervenció amb l'entitat SEPES per accelerar la signatura d'un conveni amb Cort per poder urbanitzar el solar d'aquesta antiga caserna

16/01/2024

Imatge d'Óscar Fidalgo en la roda de premsa celebrada aquest matí a l'Ajuntament de Palma.

Redacció

El batle de Palma, Jaime Martínez, ha demanat a la ministra d’Habitatge i Agenda Urbana, Isabel Rodríguez, que faci d’intermediària amb l’entitat estatal de sòl SEPES per a accelerar la signatura d’un conveni amb el consistori per a poder urbanitzar el solar de l’antiga caserna de Son Busquets.

L’Ajuntament de Palma segueix amb atenció l’esborrany del conveni elaborat pel SEPES per a l’inici dels treballs a Son Busquets. Així ho ha assegurat aquest dimarts en una roda de premsa el tinent de batlia d’Urbanisme i Habitatge, Óscar Fidalgo, que ha subratllat que ni el seu departament ni el del batle han rebut una resposta en les seves peticions d’informació sobre aquest assumpte. Ha insistit que no hi ha hagut resposta de la carta de Martínez a la nova directora general del SEPES, Leire Iglesias, en què demana informació davant la falta de concreció de les actuacions a realitzar en aquesta parcel·la, raó per la qual Jaime Martínez ha demanat una reunió urgent amb la ministra d’Habitatge. En aquesta reunió, el batle vol exposar a la ministra la situació de la parcel·la i li sol·licitarà mediació per al conveni vinculant entre SEPES i Cort que especifiqui a què vol destinar aquest terrenys l’entitat estatal, en quines condicions per a l’Ajuntament de Palma i quins són els terminis per a la urbanització d’aquesta parcel·la.

En la carta també fa referència a la preocupació de l’ajuntament i la inquietud social per l’abandonament que pateix Son Busquets, així com la falta de vigilància. Fidalgo ha recordat que ha quedat desert dues vegades, el contracte per a dotar de vigilància la parcel·la promogut per SEPES. També ha criticat el PSOE perquè ha dit que hi ha contactes entre el SEPES i l’ajuntament, i els ha acusat d’estar “fent propaganda que no va a cap lloc”.

“Necessitem l’esborrany del conveni, no podem esperar més. Son Busquets fa massa anys que està aturat”, ha assegurat el tinent de batlia d’Urbanisme, que ha reclamat una vegada més al SEPES el conveni “que aclareixi les coses i doti de força vinculant les propostes”.

A l’abril de l’any passat, el SEPES va obtenir els terrenys de Son Busquets després d’adquirir-los al Ministeri de Defensa, amb l’objectiu de construir-hi 800 VPO, i l’Ajuntament de Palma va manifestar la seva disposició de col·laborar-hi en un esquema detallat de les actuacions previstes en aquest desenvolupament.

16/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris