El promotor ha pagat ja 2,8 milions en concepte de taxes i imposts a les arques municipals
Damunt la botzina, una setmana abans del final del mandat, l’Ajuntament de Pollença dona la llicència d’obres per a la reconstrucció i legalització de l’emblemàtic hotel Formentor. La cadena Four Seasons en un principi només tenia llicència municipal de reforma, però va tomar tot l’establiment que, fins ahir, reconstruïa sense títol habilitant. El decret de batlia legalitza així les actuacions fetes des del principi i en cap moment el consistori li ha obert un expedient de disciplina urbanística. Amb una superfície edificada de 17.099,36 metres quadrats, passa de 122 habitacions a 110. Emparats en la Llei 2/2020 de 15 d’octubre de mesures urgents i extraordinàries per a l’impuls de l’activitat econòmica i la simplificació administrativa en l’àmbit de les administracions públiques de les Illes Balears per pal·liar els efectes de la crisi ocasionada per la COVID-19, s’incorporaran nous equipaments com un SPA i una sala d’esdeveniments.
El pressupost del projecte és de 25 milions d’euros i el termini d’execució és de tres anys. El titular d’Urbanisme en funcions, Tomeu Cifre, ha especificat, però, que tot i que la previsió de la propietat és acabar les obres l’abril de 2024, tenen termini legal per executar-les fins al 2026. Fins ara, l’Ajuntament pollencí ha ingressat 2,8 milions en concepte de taxes i imposts com el de Construccions, Instal·lacions i Obres.
L’hotel de cinc estrelles està dissenyat per ser el més sostenible de Mallorca, acreditat per la certificació mediambiental Leadership in Energy & Environmental Design Gold (Leed Gold). És una distinció que certifica l’ús de materials i pràctiques sostenibles durant el procés de construcció de l’edifici, l’adequació de la parcel·la on s’ubica i l’eficiència de l’ús de l’aigua i l’energia.
Cal recordar que aquest projecte ha estat envoltat per diferents polèmiques d’ençà que, l’octubre del 2022, el GOB va anunciar que la construcció de nova planta de l’hotel no era legal. En concret, l’entitat ecologista va denunciar que la llicència no autoritzava la construcció de nova planta de l’hotel, sinó que només en preveia projectes de reforma i ampliació.
Una altra de les controvèrsies que han aixecat més polseguera d’aquest projecte és la gestió dels residus. Finalment, el Servei de Residus i Sòls Contaminants va donar el vistiplau a la quarta versió de l’estudi presentat pel promotor de les obres i les 147.764 tones de residus generats es destinen al concessionari del servei públic Mac Insular.