X

L’Ajuntament de Santa Margalida demana que es respectin les normes de vestimenta a l’ampla a la processó de la Beata

El batle ha demanat als polítics convidats que vesteixin els vestits de pagès

01/09/2022

L’Ajuntament de Santa Margalida demana que es respectin les normes de vestimenta a l’ampla a la processó de la Beata

Redacció

L’organització de la processó més típica de Mallorca posa cura perquè els participants respectin les normes de vestimenta, tant d’home com de dona, per mantenir la tradició. L’Ajuntament ha editat uns fulletons explicatius de les peces de roba permeses per a la desfilada. L’objectiu és respectar al màxim el vestit a l’ampla tal com el portaven els pagesos antics.

La botiga de ca na Bou, a Santa Margalida, l’única especialitzada en vestits a l’ampla de Mallorca, marquen i tallen a contra rellotge els darrers patrons dels vestits dels pagesos que desfilaran a la Beata. Tota la vida han confeccionat vestits de pagès, principalment per a la processó de la Beata. Un vestit a l’ampla pot costar des de 300 euros fins al que doni el pressupost. En aquest taller també confeccionen els vestits dels dimonis.

Sònia Aguiló és la tercera generació que regenta aquest negoci centenari. Ha heretat de la seva família, i sobretot de la seva mare, els patrons de faldes, pantalons i guardapits antics, i té la responsabilitat de que perdurin en el temps.


Joana Maria Rosselló de Santa Margalida espera emocionada la processó de la Beata

01/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris