X

L’Ajuntament de Vila rep la Medalla d’Or del Consell per la declaració d’Eivissa Patrimoni de la Humanitat

Helen Watson a títol postum, i Trasmapi, Agroeivissa i Foto Raymar reben els Premis al Mèrit Ciutadà

20/04/2024

L’Ajuntament de Vila rep la Medalla d’Or del Consell per la declaració d’Eivissa Patrimoni de la Humanitat

Aquest divendres es va celebrar l’acte d’entrega de la Medalla d’Or i els Premis al Mèrit Ciutadà del Consell Insular d’Eivissa, L’Ajuntament de Vila ha rebut a rep la Medalla d’Or de l’illa per ser impulsor, fa 25 anys, de la candidatura ‘Eivissa biodiversitat i cultura’ que va ser declarada Patrimoni de la Humanitat.

Helen Watson a títol postum i Trasmapi, Agroeivissa i Foto Raymar han rebut els Premis al Mèrit Ciutadà. L’acte es va celebrar a l’Auditori de Cas Serres.

Medalla d’Or

L’Ajuntament d’Eivissa ha rebut la Medalla d’Or per ser impulsor de la candidatura ‘Eivissa, biodiversitat i cultura’, Patrimoni de la Humanitat, un reconeixement que segons s’ha destacat es va aconseguir gràcies a l’esforç conjunt d’entitats públiques, encapçalades per l’Ajuntament d’Eivissa, i d’associacions privades. La importància d’aquesta declaració és que no es cenyeix a la pròpia ciutat antiga de Dalt Vila, sinó que engloba importants bens naturals i patrimonials com ara les praderies de posidònia, la necròpolis púnica des Puig des Molins, una de les millor conservades de la Mediterrània, el poblat fenici de sa Caleta, al municipi de Sant Josep de sa Talaia i un dels primers assentaments poblats de l’illa.

Premis al Mèrit Ciutadà

Helen Watson ha estat reconeguda per la seua valuosa tasca social i reivindicativa al front de l’associació Ibiza y Formentera contra el càncer durant més de tretze anys, fomentat el progrés en matèria sanitària i el benestar social de la ciutadania illenca. Watson va morir el mes de juliol passat i es tracta d’un reconeixement a títol pòstum.

Foto Estudio Raymar ha obtengut el guardó en reconeixement a la seua trajectòria professional i treball de més de 60 anys que l’ha dut a ser un dels estudis fotogràfics referents per a la societat illenca, exemple de negoci familiar amb una important vinculació social a Eivissa, per on han passat i han estat retratats generacions d’eivissencs.

La Cooperativa Agroeivissa, en el seu 25è aniversari, ha rebut el premi al Mèrit Ciutadà en reconeixement per la seva tasca clau pel foment i impúls de l’activitat al camp eivissenc així com de la producció i consum del producte local i varietats autòctones.

Trasmapi, en el seu 50 aniversari, en reconeixement a una empresa que va ser pionera del sector nàutic a Eivissa, iniciant la seua activitat de línia de transport regular entre les Pitiüses en la dècada dels anys 70 fins avui.

20/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris