X

L’Ajuntament d’Eivissa calcula que hi ha 600.000 xiclets enganxats al paviment de la ciutat

Una nova maquinària s'incorporarà en el servei de neteja municipal, que facilitarà la tasca de llevar els xiclets, però el Consistori aposta per unes papereres especials i ja n'ha instal·lat una com a prova pilot

31/01/2024

Esther De Miguel

L’Ajuntament d’Eivissa incorporarà en els pròxims dies una nova maquinària en el servei de neteja per facilitar la tasca de llevar els xiclets enganxats al paviment de la ciutat. El Consistori calcula que hi ha uns 600.000 xiclets que acaben tirats en el terra.

Seran tres màquines noves. Una d’elles funciona amb un sistema d’aigua a pressió que permet netejar les voreres de tot tipus de taques. Les més difícils de llevar: les dels xiclets. El Consistori ha calculat que llevar un xiclet del terra suposa una despesa d’un euro. Això sí, segons els seus càlculs, a Vila ara mateix hi ha enganxats a terra 600.000 xiclets.

Una de les solucions per tal d’estalviar-se sous en el futur és la paperera especial per xiclets. L’Ajuntament n’ha col·locat la primera com a prova pilot al centre de la ciutat vora la sortida d’un institut. Si es comprova que és eficaç, la intenció és multiplicar la seva presència per tot.

31/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris