L’Albacete, descomunal des del triple, desactiva l’Hestia i li guanya el basket-average particular

El col·lapse de l'equip de Zamora a l'inici del darrer quart, definitiu (73-85); Tamayo, Blat i Mejías, màxims anotadors amb 18 punts

16/01/2022

L’Hestia Menorca ha encetat la segona volta de la competició a LEB Plata amb una derrota davant un rival directe per ser a les places de dalt. L’Albacete va ser millor que els de Bintalfa al tram decisiu del partit (73-85).

L’Hestia i l’Albacete van dibuixar una primera part que va fregar l’excel·lència en atac. El quintet de casa obria una esquerda de vuit punts, fruit de la seva intensitat i bona circulació de la pilota. Tamayo -màxim anotador menorquí amb 18 punts– tancava el primer parcial amb un triple sobre la botzina: 24-19. Justament els tirs des dels 6,75 van atorgar la iniciativa als castellanomanxecs. Un parcial de 0-13, amb nou triples convertits d’onze intentats abans del descans, va girar la truita: 42-47. Tanmateix, la millor versió defensiva de l’Hestia va permetre recuperar el comandament: 66-65, just abans de patir un curtcircuit al darrer quart. L’entrenador local, Javier Zamora, així ho reconeixia.

Un parcial de 0-8 en l’engegada del darrer quart, liderats per Gerard Blat (4/6 triples) i Jorge Mejías (2/3 triples), també màxims anotadors amb 18 punts, va treure l’Hestia del partit. El pes de les faltes i els errors d’atac varen entregar la victòria i el basket-average particular a l’Albacete.