X

L’antelació, l’única opció per trobar bitllets per viatjar pel pont de la Constitució o per Nadal a un bon preu

Els vols de llarga distància són els que més s'han encarit per mor de la pujada dels carburants

16/11/2023

Redacció

Trobar un preu per davall els 100 euros per trajecte, amb descompte de resident, per viatjar a Madrid pel pont de la Constitució ja resulta complicat. Passa el mateix amb altres destinacions com Astúries, Granada, Màlaga o Galícia. Així ho corroboren les agències de viatges, que aquests dies han tengut molta demanda de vols nacionals. Neus Martínez, de Viatges Martel, assegura que un dels motius és la “baixada de la connectivitat” durant l’hivern.

Tot i que encara tenen disponibilitat per alguns viatges organitzats per Nadal, els preus són més elevats que el 2022. Tant pels vols, com per les estades turístiques. El president d’AVIBA, Pedro Fiol, atribueix l’increment a “l’altíssima demanda” i, diu, que s’ha notat més en els viatges de llarga distància per mor de la pujada dels carburants.

De fet, alguns dels seus clients han hagut de canviar d’opció per trobar unes vacances assequibles per a les seves butxaques. Els agents de viatge recorden que és important comprar amb antelació.

Fiol explica que “si bé els illencs no solíem ser previsors, des de fa dos anys sí que ho som”, tot i que encara hi ha un 30% dels clients que esperen que acabi la temporada turística per comanar.

Encara falta molt pel pont de març, però d’un any per altre ja hi ha clients que tenen el seu viatge reservat.

16/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris