X

L’antiga capella de Gràcia d’Alaior acull una mostra de l’escultor Jorge Varas

L'exposició, d'esperit minimalista i amb algun homenatge al constructivisme rus, és una síntesi de la seva trajectòria artística

24/08/2023

L’antiga capella de Gràcia d’Alaior acull una mostra de l’escultor Jorge Varas

Jordi Codina

LÔAC d’Alaior ofereix, a l’antiga capella de Gràcia, una mostra del reconegut escultor madrileny Jorge Varas. El títol de l’exposició, “Gestos, diàlegs, presències”, ja permet entreveure que l’elecció de les obres cerca la simbiosi amb l’espai que l’acull, del segle XVI, un fet que també podria explicar que l’artista hagi triat escultures de fusta, per recordar l’imaginari religiós que, en el seu dia, poblà la capella.

Són poc més de mitja dotzena de peces, però que configuren una síntesi del treball de Varas. N’hi ha una de vertical, que s’enfila cap a la clau de volta i en què la il·luminació té un paper important. Una altra de rectangular, pura i senzilla reposa en terra i una tercera, decagonal –homenatge al constructivisme rus–, es recolza en un dels murs d’un espai amb més de quatre-cents anys d’història. Tres peces de rellevant presència que es conjuguen amb algunes de paret, que volen evocar que el temps i la realitat no són estables, i amb d’altres de petites, però que també demanen ser observades amb detall.

A més, l’exposició de l’escultor conviu amb total harmonia amb la mostra permanent de la capella: la de l’artista Marina Abramovic, coneguda com “La reina de la performance”.

La mostra de Jorge Varas es pot visitar de 18.30 a 20.30 de l’horabaixa de dimarts a diumenge, a la Capella de Gràcia d’Alaior, al centre, fins a primers d’octubre. L’entrada és gratuïta.

24/08/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris