X

L’artista menorquina Verónica Arellano exposarà a Shangai l’obra Ruan Lingyu, dintre del projecte “Mujeres con muchos huevos”

El Museu de Menorca acull aquests dies l'artista durant el procés creatiu de l'obra

13/09/2023

L’artista menorquina Verónica Arellano exposarà a Shangai l’obra Ruan Lingyu, dintre del projecte “Mujeres con muchos huevos”

Carles Marquès Casasnovas

Un retrat en gran format de l’actriu Ruan Lingyu, obra de l’artista menorquina Verónica Arellano, s’exposarà d’aquí a uns mesos a l’espai de la Biblioteca Miguel de Cervantes, de Shangai. Forma part del projecte “Mujeres con muchos huevos”, per visibilitzar la figura de dones lluitadores. El Museu de Menorca acull aquests dies l’artista durant el procés creatiu de l’obra.

El retrat de Ruan Lingyu, figura cabdal del cinema mut xinès dels anys 30, viatjarà d’aquí a uns mesos a Shangai. El recurs a les capses d’ous com a suport no és casual. El projecte en el qual s’inscriu, ” Mujeres con muchos huevos”, de l’artista multidisciplinària i eclèctica Verónica Arellano, ret homenatge, a partir de la metàfora, a les dones que han tingut el coratge de prendre partit en la seva vida.

La figura de Ruan Lingyu, que se suïcidà a 24 anys, segueix a les de la pintora mexicana Frida Kalho, ja exposada a Pronostica, i la pintora americana del període impressionista Mary Stevenson Cassatt, exposada a Pittsburg.

A partir del concepte dels píxels i les fractals, Arellano fa la volta al joc tractant un concepte digital a través d’una metodologia purament analògica i manual.

L’artista participarà en l’exposició del col·lectiu Drap Art, a la Fira Internacional d’Art, WestBund Art and Design, que tindrà lloc a Shangai entre els dies 9 i 12 de novembre. Ho farà amb dues obres, “En su salsa” y “Metanoia II”, molt en la línia de la filosofia del Centre Internacional d’Art i Gravat Xalubínia A partir del gener, l’exposició es presentarà a l’espai de la Biblioteca Miguel de Cervantes. S’hi inclourà el retrat de l’actriu Ruan Lingyu, a qui molts han batejat com la Greta Garbo xinesa.

13/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris