mallorca

L’Arxiu del Regne de Mallorca inicia una nova línia audiovisual per difondre el Document del Mes

Aquest març, el document que inaugura el cicle és 'El testament d'Agnès de Pacs i Segarra (1483)'


L’Arxiu del Regne de Mallorca, amb l’impuls de la Direcció General de Cultura de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, inicia una nova línia audiovisual per a donar a conèixer el Document del Mes, un programa de difusió del fons de l’Arxiu que s’havia dut a terme de manera presencial fins que les restriccions de la pandèmia ho van fer possible.

Al març, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, el document que inaugura el cicle és ‘El testament d’Agnès de Pacs i Segarra (1483)’, una dona que va llegar una part del seu patrimoni per a fer possible la fundació de l’Estudi General de Mallorca, un antecedent dels actuals estudis universitaris.

Segons ha detallat en una nota de premsa la Conselleria, Maria Barceló Crespí, catedràtica d’història medieval de la UIB és l’especialista que narra els detalls i que ho contextualitza a la seva època.

Els documents analitzats passaran a formar part d’un repositori audiovisual, consultable en el canal de YouTube i la web de l’Arxiu del Regne de Mallorca perquè estigui disponible per a tota la ciutadania, i especialment per a la comunitat educativa.

Al llarg de l’any es podrà gaudir, en aquest format, de l’explicació de diferents documents de totes les èpoques, de la veu dels investigadors que l’Arxiu ha convidat. A l’abril Albert Cassanyes exposarà un document capital de les Germanies; al maig, Aina Escobar parlarà del ‘Llibre cerimonial dels Jurats (1541 – 1686)’; i a partir de setembre Inés Calderon i Gabriel Alomar exposaran un document de la Mallorca medieval i un sobre l’Institut Ramon Llull de Palma, respectivament.

Entre juny i agost es farà una pausa en aquest cicle per a presentar una peça documental sobre les infraestructures patrimonials del Govern: la Biblioteca Pública de Palma, el Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera, i el mateix Arxiu del Regne, perquè la ciutadania conegui el patrimoni que custodien i els serveis que presten.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les sol·lictuds d’ajudes per instal·lar plaques solars es multipliquen per quatre

La cooperativa Som Energia ha instal·lat gairebé un centenar de cobertes fotovoltaiques en habitatges de les illes el darrer any

Diumenge amb 300 vols a Son Santjoan

La jornada rècord coincideix amb el tercer dia de vaga del servei de carretons portaequipatges

Comença la vaga del servei de carretons portaequipatges a l’aeroport de Palma

Els sindicats denuncien que la maquinària que els ha donat la nova contractista és, al seu judici, perillosa

Delegació de Govern cita dilluns al batle de Capdepera i a la Guàrdia Civil per l’agressió als policies locals

L'Ajuntament de Capdepera descarta de moment fer declaracions sobre aquesta qüestió.