X

L’associació de camps de golf diu que l’aigua depurada no és de qualitat per a regar-los

També assegura que els tractaments addicionals necessaris per netejar l'aigua poden assolir xifres molt elevades

23/08/2018

L’associació de camps de golf diu que l’aigua depurada no és de qualitat per a regar-los

Després de fer-se públiques diverses sancions per regar amb aigua subterrània, el sector del golf denuncia la mala qualitat de l’aigua per regar la gespa. L’Associació Balear del Golf assegura que els tractaments addicionals necessaris per netejar l’aigua poden arribar en alguns casos a 100.000 euros a l’any.

L’associació de camps de golf de Balears diu que la qualitat de l’aigua depurada no és prou bona per regar la gespa. Asseguren que aquest ha estat el motiu que ha fet malbé la gespa del Golf d’Andratx, que ha hagut de suspendre temporalment l’activitat. No obrirà de nou fins que la depuradora del municipi resolgui el problema.

En relació al camp de golf d’Andratx del Camp de Mar, sancionat amb 250.000 mil euros per reg amb aigua no depurada, el president dels camps golf, Luis Nigorra, assenyala que ha patit “danys molt importants” i que s’espera l’arribada de pluja que ajudi “una miqueta” i aigua de millor qualitat de la depuradora, “com ens han dit que miraran que arribi a partir de la setmana que ve”.

L’expert hidrogeòleg i col·laborador de la UIB, Alfredo Baron, diu que el problema ve d’enrere i que fa devers 20 anys que no es té cura del les depuradores ni del seu manteniment.

“Fer que una depuradora funcioni bé tant a l’hivern, quan hi ha poca gent, com a l’estiu, quan es multiplica la quantitat d’usuaris, és molt complicat. S’han de dissenyar de manera que tinguin sistema de reserva per les puntes de rendiment i segurament això no s’ha fet bé i sobretot no s’han dedicat inversions al manteniment”, explica Barón qui, no obstant, no justifica que els camps de golf cometin irregularitats.

23/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT